2007. július 27., péntek

14 nyomós ok Auckland mellett...

1. Auckland sátánimádó lakóinak nem kell átesniük a halál kínjain, mert a pokolba való átmenet szinte észrevehetetlen.
2. Auckland kevesebb szótagból áll, mint Wellington, így az Aucklandiek is ki tudják mondani.
3. Azoknak az embereknek is kell valahol élniük, akik nem tudnak Wellingtonba bejutni
4. A méretgazdaságosság azt diktálja, hogy gazdaságilag optimális, ha egy helyen tömörül az összes öntelt pózoló az idegesítő szokásaikkal és idióta frizuráikkal.
5. Auckland társadalmilag, gazdaságilag, és kulturálisan oly mértékben vegyes, hogy könnyen be tudsz illeszkedni, akármilyen balfék is legyél.
6. Az Aucklandiek sok furcsa önmegerősítő dolgot csinálnak, mint például, hogy a liga csapatukat "Harcosok"-nak nevezik, és az amúgy nyugodt életükbe megpróbálják a veszély képzetét becsempészni azzal, hogy a Mount Eden-t, a Mount Wellington-t és a Rangitoto-t "vulkánnak" hívják annak ellenére, hogy azok már 3 millió éve kialudtak.
7. Auckland várostervezői tudatosan terítették ki Aucklandet egy nagy területen. Így amikor Aucklandben vagy, a lehető legkisebb annak a statisztikai valószínűsége, hogy belefutsz egy Aucklandibe.
8. Azt gondolni, hogy a City Life egy igényes Új-Zélandi dráma, és hogy a Shortland Street az Új-Zéland frissen felfedezett tehetségeinek műsora nem tűnik röhejesnek ha mindenki más is így gondolja.
9.Az Aucklandi Rugby Unió a Szuper 12 csapatát egy színről nevezte el, arra az esetre, ha netán lenne süket rajongójuk.
10. Auckland a nemzet antidepresszánsa. Azon szerencsések, akik nem Aucklandben élnek, ebbe a ténybe kapaszkodnak, valahányszor csak depresszió kerülgeti őket.
11. Auckland életbevágóan fontos Új-Zéland idegen invázió elleni védelme szempontjából. A megszálló űrszörnyek egyenesen a legnagyobb városközpont felé veszik az útjukat, azt gondolván, hogy az valami fontos hely. Amíg az idegenek az időt a csalétkünk lerohanására fecsérlik, a többiünknek van időnk ellentámadást szervezni. Auckland ezen aspektusa fontosabbá vált azóta, hogy felfedezték a Marsi életet.
12. A Kaitaia-i embereknek valahol tankolniuk kell útban Wellington felé.
13. Az Aucklandiak kigyógyultak a fallikus méret-hiányérzetükből azzal, hogy egy 40 emelet magas, bunkós végű póznát állítottak a város közepébe.
14. Aucklandnak fontos szerep jut a Maori mitológiában. A Maori legenda szerint az Északi Sziget Maui hala. Wellington Maui halának feje és szája, New Plymouth és Gisborne az úszói, Auckland pedig a segge luka.

Nincsenek megjegyzések: