2007. július 22., vasárnap

az Internetet elérni

Egy gondolat bánt engemet,
Internet nélkül halni meg.


De komolyan. Mi lesz, ha a nagy költözködések közepette nem lesz stabil Internet elérésem? Na jó, mondjuk létezni lehet nélküle, de sokkal nehezebb. Úgyhogy nincs mese, előre kell gondolkodni ezen a téren is.

Ahogy néztem a már tapasztalatból szólók blogjain, bizony úgy tűnik, hogy a net bekötése Új-Zélandon sem megy egyik napról a másikra, akár hetekig is eltarthat. És bizony az sem feltétlen mindegy, hogy mennyit kell perkálni érte minden hónapban.

Keresgéltem hát, találtam ezt is, azt is, mint például ezt az ISP-k listáját, amiről látszik, hogy nem feltétlen lesz egyszerű feladat a választás.

Találtam viszont egy érdekes alternatív lehetőséget, egy mobil Internet szolgáltatást, Woosh néven. Amit ígérnek, nem egész havi 50 dollárért telefonvonal plusz 2GB internet, túlhasználatért többlet díj nincs, csak sávszélesség korlát, és mivel vezeték nélküli a szolgáltatás, 2 nap alatt be is izzítható. Sajnos nem írnak a ténylegesen elérhető sebességről, így csak találgatni lehet, hogy a betárcsázóshoz képesti "akár ötszörös" sebesség vajon mit jelent valójában.

Örömmel olvasnék személyes tapasztalatokról is, kinek hogyan sikerült áthidalni az utolsó mérföldet közte és az Új-Zélandi Internet szolgáltatók között, költözés előtt-közben-után. Ha a woosh-ról lenne valakinek konkrét tapasztalata, azt se tartsa vissza...

Nincsenek megjegyzések: