2007. július 18., szerda

MagyarKiwi blog körkép

Eredetileg kínomban kezdtem írni ezt a blogot: ugyanis a mindenféle vízumügyintézéssel kapcsolatos hivataloktól eredményekre várni, várni és várni igencsak fájdalmas elfoglaltság. Valahogy, mintha az idő lassabban telne olyankor. A bloggolás az más. Az ember észre sem veszi, és már el is szaladt egy óra, miközben valamiről épp ír, vagy olvas.

Most, hogy már több, mint két hete töretlen lendülettel sikerült frissítenem e blogot, és már nagyjából az is körvonalazódott, hogy milyen témákról szól, már bátrabban merek körképet rajzolni az Új-Zéland témájú magyar blogokról.

Nézzük tehát, hol, milyen gyakran, és miről lehet olvasni Új-Zéland témában, személyes hangvételben, magyarul. Ha kihagytam volna valakit, szóljatok bátran.

Akik már Új-Zélandról tolják a szekeret:

Subdimension
Igazi énblog, amelyet áthat Csanád egyedi stílusa. A sokat tapasztalt magyarkiwi blogjának információmorzsái gondos utánajárással kerekedtek teljessé, ami hasznos olvasmányként szolgálhat minden wannabe-kiwinek. Kisebb szüneteket leszámítva napi rendszerességgel ír, archívuma már tekintélyes méretű.

bekapcs.hu
Lipi blogja személyes hangvételű, élménybeszámoló kicsiny családja Új-Zélandi kalandjairól. Blogját az igényes kialakítás, és a szemet gyönyörködtető fényképek jellemzik. Nagyjából kéthetes rendszerességgel ír újat.

ILAP's blog
Új-Zéland friss magyarja, alíg néhány napja tapossa Auckland földjét. 2006 november óta mindössze 9 bejegyzéssel inkább azt mondhatjuk, hogy alkalmanként frissülő blogról van szó, ugyanakkor ez a néhány bejegyzés is tekintélyes mennyiségű infót tartalmaz vízumügyben. Új lakhelyéről pedig biztosan lesz még téma, amiről írhat.

Új-Zéland, Auckland feliratos magyar film
Pörgős, eseménydús kalandfilm jellegű történet, sok-sok útiélmény leírással és kirándulós helyszínek bemutatásával, sok szép képpel vegyítve. Nagyjából kéthetente bővül.

Czuppy blogja
A "nagy átmenetet", és a sok új kalandot személyes hangvételben, könnyed stílusban ecsetelő, a kezdetekben igen lelkesen sok-sok, később fokozatosan ritkuló mennyiségű bejegyzéssel büszkélkedhet. Idén március óta sajnos nincs újdonság rajta, de a régebbi bejegyzéseket érdemes végigolvasni, a képeket meg jól megnézegetni.

Norbi és Cindy Új-Zélandon
Egy újabb személyes tapaszalatokon nyugvó, ám azóta befejezett történet. Vidám hangvételű, szórakoztató, és néhány információmorzsával is szolgál menetközben.

Zsuzsa blogja
Színes élménybeszámolók, érdekességek Új-Zélandról. Egy jó ideig hetente frissült, pár hónapja viszont semmi új.

Kiwifold
Inkább amolyan csirip (twitter) jellegű rövid szösszenetek egy gyakorló anyuka mindennapjairól, amolyan kapcsolattartó, nyílt levélféle haza a családnak. Heti-kétheti rendszerességgel frissül. Az archívumban akadnak az Új-Zélandi iskolákkal és oktatással kapcsolatos részletek, ami hasznos infó lehet az Új-Zélandra készülő gyakorló szülőknek.


S akik még csak tervezik a nagy utazást:

Új-Zéland
Egyelőre csak egy elhatározásról olvashatunk benne, sajnos csak két hétig kerültek bele bejegyzések, így nem tudhatjuk meg, hogy a kitűzött céltól, vagy a bloggolástól ment el azóta a szerző kedve.

Balra tarts
Egy egész friss blog, egyelőre egy elég szilárd elhatározásról, annak okairól, és a bloggolással kapcsolatos kételyekről. A stílus és a mondandó tetszik, remélem átlendül a kezdeti nehézségeken, és beindul. Addig pedig legalább az elejét olvashatjuk még egy történetnek.


Összefoglalásképp, az Új-Zélandi magyar blogok legtöbbje azzal a céllal indult, hogy dokumentáljon egy nagy döntést és az azt követő eseményeket. Sok blogger el is jutott céljáig, és frissen szerzett élményeit boldogan kezdte megosztani, majd blogja kezdett belassulni, visszacsöndesedni a mindennapokba. Csak nagyon keveseknek akad újabb és újabb mondanivalója.

A sok-sok egyedi, akár befejezetlen történet ennek ellenére nagyon hasznos olvasmány mindazoknak, akik még csak kóstolgatják az Új-Zélandra költözés gondolatát, esetleg már terveznek vagy épp kiviteleznek, ezért külön köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradságot, és megragadta a billentyűzetet, és ezúton is bátorítok mindenkit, aki ezt még nem tette meg! Minden történet egy kicsit más, egy kicsit több, egy kicsit érdekesebb, mint a többi, kár lenne, ha nem hallanánk róla.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tamás, felveszem ezeket is a Hely szelleme összevont RSS feedre, ok?

http://theitalianjob.freeblog.hu/archives/2007/07/16/A_hely_szelleme_tovabb_el/

Immacolata írta...

Hűha!

Köszönöm:)

Unknown írta...

huha, de ari vagy, hogy felvetted a linkemet a linkjeid koze :)
ha van bannered, akkor kuld el az emil cimemre, kirakom a szleng.lap.hu -ra :)
udv:
Zsuzsa