2007. július 19., csütörtök

A meghívás

Ma reggel bebizonyosodott, amit eddig csak sejthettünk: a kéthetente tartott EOI pool selection során a július 18-i alkalommal minket is "lefölöztek", azaz a gratulációt követően hamarosan küldik a jelentkezési meghívást (Invitation to Apply), ami azt jelenti, hogy hamarosan be tudjuk nyújtani a tényleges vízumkérelmet.

Az ehhez csatolandó papírköteg közben már alakul, csak miheztartás végett, eddig ezeket sikerült intézni:
- születési anyakönyvi kivonat: 2000 Ft-os illeték ellenében annak az önkormányzatnak az anyakönyvi osztálya adja ki, ahol anyakönyvezve lettem.
- házassági anyakönyvi kivonat: újabb 2000 Ft illeték, szintén a megfelelő önkormányzaton.
- erkölcsi bizonyítvány (na ez még folyamatban): postán lehet venni 100 Ft-ért nyomtatványt. Benne csekk, jelenleg 2200 Ft, befizetni, űrlapot kitölteni, csekk szelvényt csatolni, postán feladni (még vagy 250 Ft) és várni. Majd kiderül, hogy fordítani is kell-e.
- orvosi vizsgálat. Na ez majd egy külön bejegyzést fog érdemelni. Egyelőre a kötelező HIV és Hepatitis B,C szűrés van folyamatban. Ezt ÁNTSZ végzi (Budapesten a Megyeri út 53 alatt), fejenként jelenleg 11600 Ft plusz fél deci vér, amint mind a helyszínen csapolnak. Útlevelet kell vinni, hogy a lelethez hozzácsapják az azonosítóját. Kb. 5 munkanapra vállalják, eredményért újra oda kell fáradni.

Folyt. köv., addig is gyűlnek a papírhegyek.

Nincsenek megjegyzések: