2007. július 3., kedd

Terrorveszély Kiwi módra

Az Új-Zélandi híreket egyelőre jobb híján az Internetről szerzem be. Úgy gondolom, hogy ha viszonylag zökkenőmentesen szeretnénk átköltözni a világ túlfelére, akkor nem árt előre képbe kerülni a mindennapi dolgok terén. Persze a hírek legnagyobb része túlontúl lokális, hétköznapi dolgokról szól, amik kevésbé kötik le az ember figyelmét.

Van azonban időről időre egy-egy érdekesség, amolyan bulvárhír, amin jót szokok derülni. A mai napon a nemzetközi helyzet fokozódásának helyi változatát érezhettük.

A történet egyik oldala nagyon szomorú: miszerint megint fellángolt egy erőszakhullám, most épp Nagy-Britanniában, amelyben gépkocsikba rejtett pokolgépekkel próbáltak repülőterek elleni merényletet kivitelezni.

Ennek hatására érthető módon magasabb készenlétbe helyezték magukat az Új-Zélandi terrorelhárító erők is. A régi mondás szerint "kalapáccsal a kezedben mindent szögnek látsz", ami most szög helyett autóba rejtett gyanús dolgokat jelent. Aki keres az pedig talál is.

Auckland-ben ma egy parkolóban hagyott autót vélt igencsak gyanúsnak egy biztonsági őr. Az autóban vészjósló gondossággal voltak bedrótozva és beszerelve gázpalackok, hát komolyan kellett venni. Az illetékes hatóságot értesítették, azok a környéket kiürítették, az autó hátsó szélvédőjét betörték, mikor megjelent a tulajdonos.

S most következik a vidámabb oldal: főhősünkről kiderült, hogy bizony radikális, csak épp egy másik szövegkörnyezetben. Ő ugyanis a környezetszennyezésnek üzent hadat, és saját maga szerkesztette vízbontó készülékkel szerelte fel az ily módon hidrogénüzeművé alakított autóját. A szerkezetet pedig - az autóját ért inzultus miatt kezdeti bosszúsága múltán - nagy örömmel mutatta be a bombaszakértőknek, bő technikai kommentárral egybekötve.

Minden jó, ha a vége jó. A terrorveszély elmúlt, főhősünk pedig nyert egy jó adag ingyen publicitást egy zöld ügy érdekében.

Nincsenek megjegyzések: