2007. augusztus 28., kedd

A második hónap

Na tessék, eltelt a második hónap is azóta, hogy blogírásra vetemedtem, eljött hát az ideje az újabb önvizsgálatnak. Az elmúlt hónapban a fő témák nem sokat változtak, így találkozhattunk többek közt a Tui és a Hoiho madarakkal, egy reklám kapcsán elhíresült pukekóval, ünnepelhettünk a SkyTower születésnapját, ellátogathattunk Skóciát idéző tájakra, megmártózhattunk a Kawarau folyóban, és láthattunk gömbölyű tengerparti sziklákat is. Mindemellett felkerültek a terítékre a gyógynövények is, mint a Tanekaha és a Kawakawa.

Mindeközben az Új-Zélandi magyar blogok világában ILAP megosztotta velünk első Aucklandben töltött hónapjának történéseit és praktikus tapasztalatait, Csanádékkal pedig személyesen is találkoztunk.

A pukekók lelkes olvasói egyre csak gyarapodnak, aminek külön örülök. Hallottam olyat is, hogy egyesek azért kedvelik e blogot, mert minden nap van valami új bejegyzés rajta. Ezt a rendszerességet a továbbiakban is meg szeretném tartani, mert saját tapasztalatból is jól tudom, hogy kell valami, akármi, ami mozogni látszik, hogy ne üljön bele minden újra és újra a hétköznapok unalmába.

Eközben én is jót mulatok azon, hogy a keresőoldalakról idelátogató olvasó mire kíváncsi. Az elmúlt hónap Google hozta találatainak abszolút győztese a "hol élnek a frakkos madarak?" keresőkifejezés volt. De találtak itt már "nyomós ok"-ra, "meghívás"-ra is, sőt, volt aki "az ártatlanság"-át vélte pont itt meglelni. Kissé eltévedtek azok, akik "matchbox"-ot, vagy az "ilap település"-t keresték, de hát van ilyen, a keresőmotorok sem tartoznak a rakétatudomány kategóriájába. Az viszont még mindig nem fér a fejembe, hogy azon olvasóm, aki "új pingvin"-re keresett, azért tette-e, mert már ráunt a régire, vagy tán valami más nyomós oka volt rá.

Egyszóval továbbra is jól szórakozom blogolás közben, és ahogy látom mások is, úgyhogy nem marad más, mint folytatni...

Nincsenek megjegyzések: