2007. augusztus 10., péntek

Találkozások

A tegnap esti programunk egy kellemes dumcsizás volt a Csanád és Kriszti jelenlétével fémjelzett találkozzunk és ismerkedjünk rögtönzött, 15 fősre kerekedett rendezvény keretében. Ahogy a mellékelt kép is sejteti, a helyszín - egy technikai malőr miatt - végül nem az eredetileg tervezett Telihold volt, sőt, a Budapesti forgalmi helyzetet már elfeledő Csanádék is valamivel hét után érkeztek, de ez nem jelenthetett akadályt a megjelenteknek.

Milyen vicces, hogy a külhonból hazalátogató vendégek végül egy Alma Mater nevű étteremben kötöttek ki...

Külön köszönet Csanádéknak, hogy belezsúfoltak egy ilyen ismeretlen-ismerősös találkozót is a nem éppen pihentető programjukba. Kicsit zsákbamacska volt, hogy kivel, kikkel találkozunk látatlanban, aztán persze kiderült, hogy a fél társaságnak van több közös ismerőse is. Esett még szó többek közt kultúrsokkról, Új-Zélandi mindennapi dolgokról, vízumügyekről, munkalehetőségekről, látnivalókról, személyes történésekről és tapasztalatokról, ahogyan azt várni lehetett. A főbb témák az Új-Zélandi konyha ízei (illetve azok hiánya), valamint az Új-Zélandi lakások szigetelésének és fűtésének kérdése (ugyanis ezek is jellemzően hiányoznak, amitől sokak fáznak rendesen). A nem teljesült álmok témakörből a kedvencem a kéményseprő története volt, aki Aucklandben próbált állást találni (merthogy kémény az nem sok van arrafelé...).

Dumcsi közben felmerült ötletként valami online-kereskedéshez hasonló hozok-viszek piac, ahol az Új-Zélandon tartózkodó hazánk fiai körében tartós hiánycikknek számító, de legálisan behozható dolgokat (pl. piros arany, vegeta, stb.) előjegyezhetnék az arra vágyók, hogy az épp utazni készülőknek legyen ötletük, hogy mivel töltsék ki bőröndjük üresen maradt részeit, és viszont, mindenki örömére. Az ötlet persze még finomításra vár, de sokban könnyíthetné az állandó ellátást mindkét irányban, úgyhogy gondoltam feldobom ide megvitatásra.

Az idő hamar elszállt, este tízkor már zárták is a helyet, így hát feloszlott a rögtönzött Új-Zélandi - Magyar blog csúcstalálkozó. Kriszti szerint a következő Aucklandben lesz megtartva, úgyhogy akkor ott (biztosan) találkozunk...

Nincsenek megjegyzések: