2007. november 2., péntek

A legújzélandibb madár kiléte

Tegnap lezárult a legújzélandibb madár kilétét firtató szavazás. Örvendetes, hogy sokak fantáziáját és egérgombját sikerült megmozgatni a szavazással. Az eredményeket nézve az egyik legnagyobb tanulság, hogy nagyon sokan, annak ellenére, hogy legalább négy Új-Zélandi madár-ikon is létezik, csak a Kiwit ismerik, mert a többiekről a világsajtóban egyáltalán nem, vagy épp alig hallani.

Ezek után nem meglepő módon a Kiwi vitte el a pálmát, illetve stílszerűen az arany ezüstpáfrányfa levelet (na, ez most megint rendes képzavarrá nőtte ki magát). A többieknek pedig be kellett érniük a maradék szavazatokkal, méghozzá annyira egyenletesen, hogy egy kis nagyvonalúsággal akár döntetlent is hirdethetnénk közöttük.



A Kiwi egyébként már az elején elhúzott, de a Kea is elég erősen tartotta magát, mindezalatt a Pukekó és a Tui hajtotta a (madár)sereget. Aztán fokozatosan mindkét nélkülözött madár elindult felfele, tették mindezt leginkább a Kea rovására. Végül aztán egy plusz szavazattal a Tui feldalolta magát a második helyre, ezzel maga mögé parancsolva a csintalan Keát és Pukekót, akik viszont döntetlenül, kéz a kézben (izé, szárny a szárnyban, vagy mi) állnak a dobogó harmadik fokán, és már azon törik a fejüket, hogy miként tudnák megviccelni az első két helyezettet.

Mindent összevetve örülök, hogy sikerült elérhető közelségbe hozni négy nagyszerű madárfajt, ezzel mindannyiunkat gazdagítva. A madárkák nevében pedig köszönöm megtisztelő szavazataitokat.

Na de most aztán megint törhetem a fejem a következő ütős szavazástémán...

Nincsenek megjegyzések: