2008. január 16., szerda

Ha választani kellene...

Mi mostmár nagyon hamarosan, és egyelőre bizonytalan időre internet-távolban leszünk. De nem szeretném, ha addig is unatkoznátok, így egy új szavazás került fel.

Ezúttal arra a kérdésre lehet választ adni, hogy ha csak egyetlen vidéket látogathatnátok meg Új-Zélandon, akkor melyik lenne az?

A lehetséges válaszok listáját a teljesség igénye nélkül állítottam össze, így bizony bőven maradtak ki belőle csodás helyek, de most ezek közül tessék választani, punktum! Természetesen jó és rossz válasz nincs, mindenki maga döntse el, hogy neki melyik a szimpatikusabb...

Northland: Fent Északon többezer éves, legendák ködébe vesző Kauri erdők, 90 mérföldes homokos tengerpart, tengeri élővilágban gazdag tengeröblök. (Képek itt)

Coromandel félsziget: Festői tájak, sziklákkal, hegyekkel szaggatott tengerpartok, lélegzetelállító naplementék. (Képek itt)

Tongariro Nemzeti Park: Működő vulkánok, kénköves, kietlen, mégis csodás tájak, gejzírek, lehetetlen színű tavak. (Képek itt)

Fiordland: Mesés, vadregényes, jég szabdalta, hófödte csúcsok, sűrű, mélyzöld esőerdők, magas vízesések, különleges madarak, érintetlen természet, és sok-sok eső. (Képek itt)

Abel Tasman Nemzeti Park: Sűrű erdők, és csodás fehérhomokos tengerpart, sok-sok napsütés. (Képek itt)

Otago félsziget: Királyalbatrosz, sárgaszemű pingvinek, kanalasgémek, oroszlánfókák testközelből, kis elszigetelt dombok közt megbúvó tengeröblökben. (Képek itt)

A behivatkozott albumokat tessék bátran lapozgatni, szemeket legeltetni a szebbnél szebb tájakon, fejeket pedig törni, hogy melyik tájat kell kihagyni a másik kedvéért, ahogyan azt mindeközben mi is tenni fogjuk élőben.

2 megjegyzés:

Andi írta...

Ez a kérdés most azért nehéz, mert egy csomó helyre nem egyszerű eljutni tömegközlekedéssel. Most megyek és megnézek egy-két helyet, de nem biztos, hogy egy ilyet jelölnék meg a szavazáson. Ilyenkor mi van? :-)

Immacolata írta...

Helló Prága, most kábé ott vagytok... gondolunk rátok, jó szelet, jó szerencsét, jó utat!