2008. március 18., kedd

Biztos ami biztos

Hihetetlen milyen sebességgel telik az idő itt Új-Zélandon. Holnap lesz két hónapja, hogy landoltunk, ami már a múlt ködébe vész, ám még mindig bőven akad elintéznivaló. Ma például biztosítások voltak esedékesek. Eredetileg hitelkártyához járó utazási biztosítással indultunk neki, ám az legfeljebb 60 napig fedezi a reméljük nem lesz rá szükség eseményeket.

Mindeközben a vízumosztály is visszajelzett, hogy hat további hónapot bátran vizitorkodjunk itt. Nem várt siker, mivel csak három hónapra adtuk be a kérelmet. Biztos tetszett nekik a pofázmányunk. Persze a legjobb az lenne, ha végre meghoznák már a döntést a letelepedési ügyében is, de ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval adott a vizitor státusz, meg a lejárófélben lévő utasbiztosítás, mit lehet tenni, beugrottunk a Dél Keresztje biztosítóhoz utazási biztosítást kötni a következő pár hónapra. A kötvény nem olcsó, de egyelőre nincs jobb, s fejenként napi majdnem két dollárt megér az, hogy nem izgulunk valami nem várt esemény esetén. Persze az apróbetűben az is ott van, hogy ha esetlegesen többe kerülne a javításunk, mint a hazatessékelésünk, akkor ez utóbbit fogják fedezni. De megintcsak, residency nélkül nincs jobb lehetőségünk, a szabályokat meg nem mi formáljuk.

Aztán hogy az egészségünk már biztonságban van, jöhetett a másik fele, merthogy holnaptól autónk is lesz végre, s a vezetés az felelősséggel jár, a felelősség meg szintén jó, ha be van biztosítva. Na, erre meg az Autóklub "Third party liability" biztosítása figyelt be. Ezt sem adják olcsón a vizitoroknak, így amíg nem lesz olyan papírunk, amivel egy évnél tovább is itt tartózkodhatnánk, addig hozzávetőleg háromszorosát fizetjük annak, amit lehetne egyébként. Szerencsére a papír megérkeztével módosíthatunk egyből.

Lényeg a lényeg, hogy biztos, ami biztos.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Egész jól haladtok! :-)