2008. március 27., csütörtök

Karekare

A "vadnyugat" szisztematikus felfedezése projekt keretében a minap elugrottunk Karekare tengerpartját is megcsodálni. A kiruccanást hirtelen felindulásból Attiláékkal közösen vittük végbe, már többek közt szocializálódás gyanánt is.

A népszerű Piha beach-től alig pár kilométerre egy sokkal kisebb forgalmú, ám - vagy épp ezért - sokkal vadregényesebb tengerparti részt tessék elképzelni. Karekare megközelítése is vadabb, ahogyan a Piha road-ról egy másfél sávos (értsd: két autó egymás mellett csak vazelinnel kenve fér el) kanyargós úton ereszkedtünk le a sűrű erdőben.



Odalenn egy patak medre mellett mentünk ki a szintén feketehomokos, sziklákkal övezett, igencsak hullámos tengerpartra, amit jól megcsodáltunk, majd bevetettük magunkat a dzsungelbe is, hogy a közeli vízesést is szemügyre vehessük. Eső már rég volt, de a vízesés így is rendben volt. Természetesen a kötelező fotózkodás is megvolt, a nap viszont közben hanyatlani kezdett, úgyhogy hamar visszakolbászoltunk a parkolóba, s indultunk is vissza a szerpentinen a városba.

Azt kell mondjam, most, hogy már a harmadik ilyen tengerpartot is láttuk, hasonlóan rövid, másfél-kétórás látogatás erejéig, kezdünk belejönni a fílingbe: itten csak gondolni kell egyet, és már a tengerparton is van az ember, ahol nincs az a stressz, hogy jaj, most ki kell magunkat tengerpartozni egy évre előre, mert ez a csodás part bizony holnap is itt lesz.

1 megjegyzés:

Pappito írta...

hujjé, a ligetben! illetve karekare-n :)

Mi nagyon szeretjük azt a partot, annak ellenére, hogy tőlünk azért majd' egy óra járásra esik, de gyerekkel rendelkezőknek ideális, a kis patak a forró homokon felmelegszik és kellemes pancsolót biztosít a rövidlábúaknak.

Nagyoknak ott a tenger. Szerintem nagyon kellemes hely!