2008. március 21., péntek

Piha

Hétágra süt a nap, más dolgunk meg épp nincs, hát leugrottunk Piha Beach-re. Tőlünk úgy harminc kilométer lehet, viszont egy szűk, épp csak kétsávos, igencsak kanyargós út vezet oda a Waitakere Ranges erdős dombjai között. A kanyargós szerpentinek hatását csak az tudta fokozni, amikor a szembejövő autók belógtak a sávunkba, a másik oldalon meg ugye ki tudja hol van az autó a keskeny padkához képest. Persze a biciklisek kerülgetése közben is a frász kergetett még minket. Szóval pont jól jött az a tengerparti nyugi, ami Pihán várt ránk. Hiába, még szokni kell ezt a közlekedés dolgot...



Naszóval, Piha egy az Aucklandiek által kedvelt üdülőhely a Tasmán tenger partján, ami délelőtt, mikor odaértünk, még alig volt populált, majd úgy délre már elég rendesen. Persze feketehomokos tengerpartból van bőven, így inkább csak a parkolókban érződött a telítettség.

Az itt található aprószemű fekete homok több vicces tulajdonsággal is bír: egyrészről jól átforrósodik a napfényben, másrészről vizesen ráragad az emberekre, akik ezek után szurtos petik lesznek, harmadrészt a nedvességtartalomtól függően vagy teljesen süppedős ha száraz, vagy nagyon kemény, ha épp szárad, vagy kimosódik a lábunk alól, amikor jön a víz.

A tengerpartot a csinos hullámok miatt inkább a szörfösök, mint a fürdőzők látogatják, így a hirtelen meredek Oroszlán Sziklát megmászva pont jól lehet látni a deszkájukon fekve a megfelelő hullámra várakozó szörfösöket az öbölben. Amikor aztán jön a hullám, hirtelen mind felülnek, és már lovagolják is azt. Persze akik eközben még befele eveznek, kapnak egy rendes "nyaklevest" a szemben érkező hullámtól, ami szintén vicces látvány így elsőre.



A víz kellemesen hűvös, a nap viszont igencsak kezdett égetni, persze a sapkánkat otthon hagytuk, úgyhogy végül nem vártuk meg az apályt, ami pedig állítólag itt nagyon jó, mert jó messzire be lehet olyankor gyalogolni, a mindenféle tengeri herkentyűk, csillagok meg effélék, eközben az eddigre száraz sziklák alján szorosan egymásba kapaszkodva figyelnek. Na majd legközelebb tervezünk is, hogy mikor van délelőtt apály, meg gyönyörű napsütés egyszerre...

Nincsenek megjegyzések: