2009. február 8., vasárnap

Pavarotti költözik

Decemberben írtam először Pavarottiról, aki akkor még csak kis pelyhes, nagylábú pukekócsibe volt. Azóta felcseperedett (sok szép kép készült róla, érdemes megnézni), s most tizenkét hetes korát elérve, eljött az ideje, hogy tágasabb helyre költözzön.

Pótmamája, Gill Jackson, a Northland Age újságot kérte fel, hogy tegyék közzé az alábbi cikket:

Szorítson helyet Pavarottinak

Nagy énekes, szeret a családhoz tartozni, társasági, de szeret kiállni az igazáért, most pedig új otthonra van szüksége (még ha nem is örül ennek a ténynek).

Pavarotti, aki nevét azért kapta, mert egész nap hangszálait próbálgatja, egy 12 hetes pukekó, néhány napos kora óta Gill Jackson-nál lakik Russel-ben. Családtaggá vált, de itt az ideje, hogy zöldebb és tágasabb legelőkre költözzön.

"Sok tekintetben egy vidám madár," mondta Gill.

"Imádja, ha ölelgetik, szereti az embereket, jól kijön a macskáimmal és a kiskutyámmal, és kiáll magáért, ha bosszantják, de több helyre van szüksége, és több társasági életre madarak közt."

Még mindig foglalkozni kell vele, etetni kell, van, hogy még a lakásban akar maradni, de Gill szívesen hall bárki felől, aki a felnőtté cseperedő Pavarottit átvállalná.

Egy anyám tyúkja madár volt eddig, szobában és kertben is lakott, és egy ideális világban örömmel kucorodna egy kanapén is.

Gill elmondta, hogy örömmel vállalja továbbra is Pavarotti élelmezését az új otthonában is, de csak gondoskodó, kedves leendő pótszülők jöhetnek szóba, akiknek sok-sok helyük van utaktól távol, és lehetőleg egy patakkal vagy egyéb vízforrással, ami a pukekók kedvence. Ha még pukekók is laknak ott, az maga lenne a tökély.


A cikk megjelenését követően több, mint húsz felajánlást kapott. A jelentkezők közül egy pukekónevelésben szintén tapasztalt hölgyet választott, aki egy hatvan hektáros föld tulajdonosa.

Gyanítom, hogy Pavarottinak továbbra is jó dolga lesz.

1 megjegyzés:

kisrumpf írta...

Azóta elolvastam már azt az oldalt oda-vissza, baromi jó, hogy vannak még ilyen emberek, mint ez a Gill nevű hölgy.