2010. március 19., péntek

Cipő, cipő

A környékünkön sok-sok rozella papagáj lakik, aminek csak örülni tudok. A rozella eredetileg Ausztrália keleti részéről származik, ám szemmel láthatólag itt, párezer kilométerrel még keletebbre is nagyon otthon érzi magát.


A madarunk egyszerre pompázik a szivárvány minden színében, szeret csoportosan megjelenni, ráadásul vicces dolgokat csipog a világba, akár röptében is. Olyanokat, hogy "cipő, cipő", meg hogy "csupicsupi". Vidáman csacsog.

Cukipofa.

2010. március 9., kedd

Pillangó eredmények

Az idei királylepke szezont javarészt magunk mögött tudhatjuk, hat szépséges pillangóval lett forgalmasabb a légtér, három bebábozódottnak sajnos nem sikerült, egy hernyót azóta sem találok, egy pedig az azóta kicsit magukhoz tért selyemkórókon legelt egy ideig, most épp szép zöld púpaként képviseli az utószezont.


Kikelt pillangónként hozzávetőleg három dollárba kerültek, de mivel a selyemkórók túlélték a szezont, jövőre lényegesen olcsóbb lesz a pillangógyártás fajlagos költsége. A pillangók látványa pedig amúgy is megfizethetetlen.

2010. március 2., kedd

Teknősburger

Sebi találta a neten ezt a teknősburger receptet, mi meg a hétvégén kipróbáltuk.


Nem is gondoltam volna, hogy a teknősnek bacon burger íze van :)


Nyami!

2010. március 1., hétfő

Lepkegyár

Örömmel jelentem, hogy ma reggel beindítottuk a tömegtermelést: az első pillangó kigurult a gyártósorról. Na jó, nem egészen így történt, hanem picit másképp. Megmutatom.

A nagy esemény eljövetelét már tegnap kezdtük gyanítani, amikor is az addig zöld első púpa el kezdett fekete mintákat sejtetni a bőre alatt. Ma reggelre aztán már egyértelmű lett, hogy egy pillangó van szorosan belecsomagolva:


Aztán ténykedtem egy kicsit, majd eszembe jutott, hogy rá kellene nézni. Épp időben (vagy tán egy picit későn is) értem oda. A pillangó már kint volt, a szárnyai viszont még egész gyűröttek. Namost, mivel én nem voltam jelen, az ablak viszont nyitva volt, nem tudhatom, hogy a bábból kelt ki a gyűröttszárnyú, vagy kintről repült be, majd megette a báb tartalmát és meggyűrte a szárnyát, hogy ne legyen gyanús.


Akárhogyis volt, a gyűrött szárnyat fokozatosan simára pumpálta. Most még mindig ott piheg, biztos szokja a pillangólétet, én meg nem zavarom meg, nehogy idő előtt elrepüljön, olyan szép!


A továbbiakban holnapra várható a második pillangó, majd kicsit később a sütőtökön nevelt banda, akik közt sajnos lesz olyan (ránézésre), amelyiknek nem biztos, hogy sikerül az átmenet.

Ha a befektetés megtérülését tekintem, eddig 0.0556 MPD (1 átváltozás per 18 dollár) irányszámnál tartunk. Ha mindegyik púpa kikelne, akkor elérhetjük a két dollár per pillangó arányt is. Drukkoljatok!