2007. június 30., szombat

"Inside New Zealand" DVD kritika

Még a vízumkérelemmel kapcsolatos böngészés során sikerült belebotlanom egy Inside New Zealand című kiadványba. Első blikkre szimpatikusnak tűnt, meg nem is drága, meg be voltam sózva, hogy minél több információt összeszedjek, úgyhogy rendeltem egy példányt az ott hirdetett DVD-ből.

Standard postával érkezett, meglepően gyorsan, 1 hét alatt, és egyszerű csomagolása ellenére nem tűnt el, sőt még csak meg sem sérült, ami önmagában is teljesítmény. Nosza, egyhuzamban meg is néztük. Következzen az értékelés.

Igazán sokat nem kell várni tőle, lévén amatőr produkció, képminőség lehetne jobb, hangosítás általában okés, de itt-ott elég gyenge. Mindegy, a tartalom miatt rendeltem. Összességében egy elég vegyes produkció, haszonsabb és kevésbé hasznos információkkal szolgál néhány kisfilm és interjú keretén belül. Szó esik benne az Új-Zélandi ingatlanpiac, foglalkoztatás és oktatás sajátosságairól, valamint fotóalbum jelleggel bemutatja az északi és déli szigeteket, és ad néhány hasznos tippet, úgyismint linkek a vízum, ingatlan, költöztetés, munkaközvetítés, stb. témakörökben. Nekem konkrétan a munkaközvetítős interjú adott sok plusz információt, a többi fejezet nem volt akkora durranás.

Mindent összevetve azt kell mondjam, hogy nem túl sok utánajárással a közölt információ legnagyobb része a weben böngészve is megtalálható, így leginkább azoknak lehet érdekes, akik nem igazán jártasak a weben, és mivel a szerzők eredetileg Nagy-Britanniából migráltak, az angoloknak többet mond a film, mint nekünk.

Az ötlet mindenesetre jó, lehet, hogy egy ilyent a magyar vonatkozásokra átültetve volnának, akik azt hasznosnak találnák. Persze ez akkor tudna igazán érdekes lenni, ha már kint élő ex-hazánkfiai szólnának rajta, magyarul, magyarokhoz.

Nincsenek megjegyzések: