2010. július 29., csütörtök

Kiwimadár utókezelésen

Ezt látnotok kell: kiwimadarat futószalagon nógatják, hogy használja a törésből felgyógyult lábát :) klikk a videóhoz

2010. július 24., szombat

Árnyjáték

Az ablakunk alatt van egy mandarinfa, ami mellesleg bőséges hozammal kedveskedett idén, így mostanság nem kellett messzire mennünk a mézédes mandarinért. Mostanra már csak elérhetetlen ágvégeken maradtak szép narancssárga, egyre érettebb gömbök.
Több se kellett a környék szemfüles rozelláinak, már napok óta rájárnak a csemegére. Hozzáteszem, ennek külön örülök, mert így lehet madárlesni, miközben a maradék mandarinok sem vesznek kárba. A madárlesést persze nagyon óvatosan kell megejteni, mert a fa pontosan karnyújtásnyira van az ablaktól. A ma reggeli madárvizit idején viszont pont kapóra jött, hogy csupa párás volt az ablak:

Egy kicsit olyan volt, mint mikor a sziluettből kell kitalálni, hogy milyen madárra gondolt a rejtvény szerkesztője :)

2010. július 9., péntek

Madarak elvonón

Emitt egy helyes videó egy Dunedin-i, kifejezetten erdei galambokra (Kereru) szakosodott gyengélkedőről, ahol a túlérett bogyókat mértéktelenül fogyasztó, megrészegedetten randalírozó, ablakokat, autókat törő zúzó, fészketépíteni képtelen, így utódait is veszélyeztető, de leginkább saját magukra veszélyes madarakat utókezelik.


Olyan szép madár a Kereru, csak mint galambféle, khm, nem az eszéről híres. Jó, hogy van, aki vigyáz rájuk...

2010. július 1., csütörtök

Az erdő mélyén

Pappito kertjében valami ufó átvette a hatalmat, s mindjárt a kerámia pukekó életére tört. Szerencsére a kertész sem volt rest, s megvédte a védtelen díszmadarat. Dráma a köbön, óriásgomba, meg minden. (Kép by Pappito)


Ennek kapcsán keresgélve viszont rátaláltam egy az új-zélandi erdő csöndes vadjait, a mohákat, zuzmókat, gombákat, valamint azok rokonait, ismerőseit és ügyfeleit bemutató weboldalra. Az ezen különös teremtmények világára kiváncsiaknak bátran ajánlom a The Hidden Forest nevű, sok-sok érdekes információval és szép képekkel felvértezett szájtot.