2008. május 12., hétfő

Állóvíz(um)

Többen is kérdezték mostanában, hogy milyen fejlemények vannak nálunk vízum ügyében, mert hogy szinte nem is írok semmit a dolgok ezen vonulatáról.

Nos, azt kell mondjam, hogy nem azért nem közlök semmi fontosat, mert szeretek titkolózni, hanem azért, mert tényleg semmi újság nincs. Így a sokadik hónapnyi hivatalra várakozás után szerintem már felettébb unalmas lenne, hogyha ismételten csak azt írnám, hogy "ma sem jött levél a bevándorlási hivataltól".

Na ez így most nem teljesen igaz, mert egy levél nemrégiben befutott. Azon kérdésünkre, hogy mi újság a kérelemmel, a következő választ adták:

"a kérelemmel kapcsolatos egyetlen kiküldött levél a kérelem beérkezésének nyugtázása volt, amely 2007 novemberében került postázásra. Amennyiben nem kapta kézhez ezt a levelet, kérem jelezze, s küldünk egy másolatot.

A vízumügyintéző fel fogja venni önnel a kapcsolatot ha bármilyen további információra vagy dokumentumra lenne szükség."


Ezt a felettébb sokatmondó üzenetet mi - bármilyen ráhatás híján - megpróbáljuk úgy értelmezni, hogy gyorsütemben haladnak a kérelem feldolgozásával, minden papír és információ megvan a mihamarabbi elbírálásához, s hamarosan értesítenek bennünket a döntésükről.

Persze elhiszem, hogy sok a teendője egy ekkora hivatalnak, de mennyivel tutibb lenne, ha mondjuk lehetne online figyelni, hogy miként fogynak a prioritást élvező kérelmek, amik mögött a mienk áll sorban, vagy ha már sorra kerültünk, hogyan kerülnek kicsi zöld pipák az egyes ellenőrizendő dolgok mellé ahogyan az idő telik. Mindjárt sokkal érdekesebb lenne a várakozás is...

Nincsenek megjegyzések: