2009. május 3., vasárnap

Angyalok és tündérek, no meg 2012

Az idei Auckland-i New Spirit Festival most hétvégén került megrendezésre, gondoltuk mi se maradjunk ki a jóból, hát elmentünk megnézni.

Aki már járt new age rendezvényen, az nagyjából tudja is, hogy néz ki egy ilyen esemény: kristályok, füstölők, aromaterápiás izék, angyalok, tündérek, ezoterikus könyvek, cédék minden mennyiségben, sőt, emellett csekély pénzekért helyben igénybe vehetjük a kártyajósok, médiumok, energiagyógyászok, gyógyítók, alternatív terapeuták szolgáltatásait, miközben a legkülönfélébb nyúédzs előadásokat is meghallgathatjuk.

Bár elvont arcok itt is bőven voltak, szerencsére totál kakukk emberekből nem sok futkározott, sőt. Nem elmeháborodottak hirdették vadabbnál vadabb eszméiket, hanem nagyon is letisztult, konstruktív, előre mutató világszemléleteket hallhattunk helyette. Jó, itt is akadnak kezdők, de szerencsére nem sajátították ki a rendezvényt.

Az alaptétel ugyebár az volna, hogy a halak kétezer éves korszakából a vízöntő korába lépünk át (abban eltérnek a vélemények, hogy ez a hetvenes években, 1999-ben, 2000-ben, vagy épp 2009 február 25-én történt, esetleg 2012 december 21-én fog történni, de ebbe most ne is menjünk bele, lényeg, hogy mostanság van a nagy esemény), s ennek az eseménynek komoly hatása van az emberiségre, ami bizony paradigma váltást jelent, ha tetszik, ha nem.

A lényeg röviden, tömören: a beköszöntő vízöntő korszaka, ami egyre határozottabban fejti ki hatását, az információ és a kapcsolatok, az együttműködés kora, amely lehetőséget ad mindannyiunknak a gyors felemelkedésre, összeomlani látszó, tarthatatatlan világunk emelkedett újrateremtésére. Ez azonban nem magától fog varázsütésre megtörténni, nem mások fognak helyettünk felépíteni egy szebb világot. Mindenki maga kell végigjárja az utat a kiteljesedéshez, ehhez azonban egyre több és több útmutatást, segítséget találhatunk. A legfontosabb feladatunk, hogy éljünk már végre teljes, boldog életet, s tegyük szebbé a világot általa!

Nincsenek megjegyzések: