2010. február 27., szombat

Lampionok, sokan

Idén most hétvégén rendezik meg az immáron hagyományos Auckland-i Lampion Fesztivált az Albert Parkban. Két éve az időjárás miatt kihagytuk az eseményt, tavaly jól elfelejtettük, de idén végre eljött a mi időnk is. Tegnap este jól belevetettük magunkat a hangulatos lampionokra és a sűrű Ázsiát idéző forgatagra kíváncsi tömeg közé.


Nem bántuk meg. A szervezők az egész környéket telerakták tetszetős lampionokkal, valamint két színpadon is vegyes élőprogramokkal szórakoztatták a népet.


Blogom jellegéből adódóan kötelességem megemlíteni, hogy a lampionok közt nem egy madárforma képviseltette magát, így láthattunk például világító tukánt, hattyút, harkályt, kacsát, libát, meg sok kis csibéket is.


Külön meg kell emlékezzünk a tigrisről, hiszen idén ő a kínai asztrológia sztárja. Lampionformában pedig nem harap, de még pumaketrec szaga sincs.


A lampionok nem csak mítikus és különleges dolgokat mutatnak be, hanem a mindennapokról is megemlékeznek. A rizsszedők, libapásztorok, zöldségeskertek, teázók, teáskannák ugyanúgy megvilágították az ünnepet, mint a sárkányok, harcosok, óriás rovarok, dinoszauruszok, vagy épp a majmok az almafán. Apropó mindennapok, aki arra vágyik, itt is talál bazársort, ahol beszerezheti a műanyag lampiont, integető macskát, vagy bármi más fing shui kelléket, potom három dollár per darabért :)

Ha ez utóbbi csorbától, meg a bazársor körüli sodródó tömegtől eltekintünk, kellemes nyáresti programban lehet részünk. Igazi ázsiai vursli, Auckland kellős közepén.

Nincsenek megjegyzések: