2008. szeptember 27., szombat

London - első rész

Most, hogy túl vagyunk az interjún, nekiveselkedtünk Londonnak is, úgy a magunk módján. A hétvégére már körvonalaztuk a túraútvonalunkat, de addig sem ültünk tétlenül.


Először a Regents park szarkáit és mókusait csekkoltuk, mert ugye hová is lennénk állatok nélkül. Miután meggyőződtünk róla, hogy mind rendben vannak, bevetettük magunkat a városi dzsungelbe is.


A közeli Camden town pont megfelelt ilyen célra. Külsőre egy megpiszkált punk és goth hangyabolyhoz hasonlít, ám az igazi érdekességet a piac szűk, kieső bazársorai adják. A hihetetlen mennyiségű giccs közt megbúvó értékekre rálelni külön élvezet. Ahogy pedig egyre beljebb sodródtunk a piac bugyraiba, egyszer csak azt éreztük, mintha már nem is a megszokott térben és időben lettünk volna, hanem hogy valahol, valamelyik obskúr kanyarban véletlenül a Harry Potter regényekből ismert Abszol útra tévedtünk volna, ahol a varázslók szerzik be a kellékeiket.


Ami fura, hogy fel sem tűnt az idő,no meg a pénz múlása: két órát biztosan eltöltöttünk kóválygással, miközben a pénztárcánk is apadt folyamatosan, és akkor még visszafogtuk magunkat.

1 megjegyzés:

LadyN írta...

Na, nekem Ő a nagy szerelem:
London...
(egy kollégám kotyogta ki a blogodat... ne haragudj, de én is szeretem olvasni az írásaidat. Törzsolvasód leszek ;-) )