2008. november 1., szombat

Most épp a tuatara indexel

Az index hírportálon a szaporodik a háromszemű ősgyík, felettébb szenzációhajhász címmel ellátott cikkben beszámoltak arról, hogy a Wellingtoni Karori rezervátumban rátaláltak az első bizonyítékára annak, hogy az ott lakó tuatarák bezony sokasodásnak indultak, ami jó hír. A cikkből mindemellett megtudhatjuk, hogy mitől is olyan különleges jószág ez az őskövület, úgyhogy már csak azért is érdemes elolvasni.

A Karori rezervátumban egyébként Februárban mi is jártunk, látogatásunkat akkor egy a vadonban megfigyelt kispettyes kiwimadár tette felettébb emlékezetessé, de jónéhány a fenti hírben is említett ősgyíkot is megnézhettünk az alacsony kerítés túloldalán.

Ezek után viszont már nem lehet egy szikrányi kétség sem afelől, hogy az index.hu szerkesztőségében van egy titkos rajongója Új-Zéland őshonos élővilágának. Idén már rendszeresnek mondható, hogy tuataráról, kakapóról, keáról, sőt, toutouwairól is lehet olvasni.

UPDATE 2008.11.02: A fenti hír az új-zélandi sajtóban "Vad szex a rezervátumban" címen jött le. Ez kell a népnek: dinók és szex! :)

3 megjegyzés:

kisrumpf írta...

Ó, ilyen túrán mi is voltunk. Életem _legnagyobb_ élménye volt. Ez és az albatroszok. Nem emlékszem, voltatok-e Otago-félszigetén, de ha nem, menjetek majd! Valami csoda.

Pukke írta...

Voltunk, igen, az albatroszok nekünk is bejöttek, no meg a sárgaszemű pingvinek is. Ehun ni, a vonatkozó bejegyzés.

kisrumpf írta...

Akkor jó. Azok a hatalmas madarak...! (Legközelebb majd hatékonyabban használom a keresőt....)