2007. november 10., szombat

Fejlemények

A figyelmes olvasónak feltűnhetett, hogy nem sok fejleményről volt szó a vízumügyintézésünkkel kapcsolatosan. Nos, ennek az az oka, hogy leginkább babonából, de nem akartam előre írni, amíg pont nem került egy felmerült dologra.

Történt ugyanis, hogy szeptember végén megérkezett a várva várt ITA, azaz "Invitation to Apply" csomag, ami viszont kerek perec kijelentette, hogy a jelenlegi NZQA minősítés nem lesz megfelelő a szakmai tapasztalathoz. Ami csak annyiban nem volt tényleges gond, hogy annak idején (még Júniusban) az NZQA félreminősítette a diplomát, valószínűleg a gyatra ám annál drágább hivatalos fordítás miatt, de ezen akkor nem tűnődtünk sokat, hiszen a felsőfokú végzettséget így is biztosítani látszott. Nos, az NZIS alaposabb volt, és felhívta a figyelmünket a problémára.

Innen tehát jött egy fellebbezős kör az NZQA fele, amihez az egyetem honlapjáról leszedtünk, összerendeztünk egy angol nyelvű kurzusleírást, alátámasztandó, hogy nem villamosmérnök, hanem informatikus mérnök volnék, és láss csodát, a mai napon megérkezett levél alapján ezt a hatóságok is indokoltnak találták. Hozzátették persze, hogy a fellebbezés díja nem jár vissza, mivel a döntést az újonnan szolgáltatott adatok alapján hozták.

Mindezekből okulva, azt tudom ajánlani, hogy aki nem vágyik ilyen egész hónapot és újabb hajszálakat igénybevevő különutakra, az inkább már az első körben gyűjtse össze a felsőoktatási intézményétől a rá vonatkozó angol nyelvű kurzusleírásokat, ami ugyan akkor több munka, dehát ilyen világot élünk, ahol a hivatalok munkáját is nekünk kell végezni, és ha ezt nem előre tesszük, akkor még többet fizethetünk érte...

...na mindegy, nem sírok, mert így most a papírköteg lassan teljessé kerekedik, és akkor végre beadhatjuk a tényleges vízumkérelmet. Utána meg már tényleg nincs más hátra, mint remélni a legjobbakat.

Nincsenek megjegyzések: