2007. november 22., csütörtök

Leletek

Úgy néz ki, felesleges volt a múlt heti para, a vérvételeket megúsztuk kék foltok nélkül, mivel egyből előkerültek vénáink. A Megyeri úti ÁNTSZ labor és a Mária utca 41 szám alatti STD klinika közül így utólag összehasonlítva ez utóbbit jobbnak találtam, mert egyrészt nem kell kicaplatni a világ végére, másrészt mert összehasonlíthatatlanul ügyesebben vettek vért. Meglepetések itt sem értek, de legalabb papírunk is van róla, hogy az elmúlt negyedévben sem kaptunk el semmi csúnya pár-bajt. Na nem mintha a veszélyeztetett csoportba tartoznánk.

S ha már orvosi vizsgálatok, túlsúly fronton is van egy jó hírem a 30 feletti BMI-vel vízum miatt aggódóknak: a dokink, miután jól lefogytunk, elmondta, hogy az a bizonyos páciense, akit visszadobtak emiatt, szóval neki 40 felett volt a BMI-je, ami már tényleg elég húzós azért. Egy ugyanilyen esetről olvastam is a napokban, ahol szintén 40 feletti érték miatt tanácsoltak egy jelöltet fogyókúrára, mielőtt újra beadná a vízumkérelmét. A 30 feletti érték tehát még nem jelent azonnali visszautasítást, az viszont biztos, hogy ilyen esetekben a magasabb rizikó miatt egy plusz vérvizsgálatot is kérnek (tudniillik megnézik a triglicerid és egyéb lipidek szintjét is). De azért valóban jobb a békesség.

Az ismételt orvosi kör kettőnknek összesen újabb 21000 forintba fájt, így továbbra is azt kell mondjam, hogy szerintem nyugodtan lehet a beszerzendő dokumentum lista végére tenni az orvosi igazolást, már csak költségkímélés végett is.

Nincsenek megjegyzések: