2008. április 14., hétfő

Bútorok ingyé'

Az új-zélandi lakásbérlés kultúrája nem teszi gazdaságossá a tipikus lakástulajdonosnak, hogy bútorzott lakást adjon ki. A bérlő tehát legvalószínűbb, hogy olyan lakásba fog tudni beköltözni, ami a bérlet kezdetekor még tátong az ürességtől. Szép használt bútort olcsón tradme-zni, vagy garage sale-eken beszerezni az pedig idő, viszont addig is valahova azért jó lenne leülni, meg ilyesmi.

Ugyanakkor az áruházak kijáratánál halomban állnak a jó kis hullámpapírból készült kartondobozok, ami aztán így egyből szöget üt az ember fejébe, aki így elkezd barkácsolni. Elsőre mondjuk készít egy poháralátétet, mert azt még elrontani is nehéz, de ha egyszer beindul, a kreativitásnak semmi sem szabhat határt.

Egy kis keresés mindjárt elárasztott egy rakás ötlettel. Ha például puffra, kicsi székre, vagy épp hintalóra vágyna a gyerkőc, akkor egyenesen a foldschool oldalra érdemes ellátogatni, amin letölthető sablonokat is találhatunk. Aztán a haladókat inspirálhatja ez a komplett nappali, vagy épp ez a sokféle bútordarab. Kétségkívül, a hullámpapírral egész tetszetős darabokat is lehet gyártani.

Papírra fel, kellemes böngészést, kellemes hajtogatást!

Nincsenek megjegyzések: