2008. április 3., csütörtök

Muriwai beach

Az időjáráshoz igazodva ismét meglátogattunk egy könnyen elérhető partszakaszt Auckland-től nyugatra. Ezúttal Muriwai beach került sorra. Ezen az amúgy népszerű parton hétköznap délelőtt nem sokan lófráltak. Néhány szörfös, meg sziklahorgász, nomeg egy-két turista. Mondjuk a szél fútt cefetül, ami rendes hullámokat is okozott, de mi úgysem pancsolni jöttünk.

Azt már tudtuk, hogy ezen a parton naplementekor jót lehet barbekjúzni Arról viszont még nem hallottunk, hogy a hosszú homokföveny melletti - ránézésre homokkő - sziklák mögé is el lehet jutni egy ösvényen, aholis közelről lehet stírölni a szulákat (ezek amolyan tengerész madarak, akik a partról járnak halászni), ahogyan a sziklaoldalon egymáshoz képest mérnöki precizitással elhelyezett kis fészkeiken üldögélnek.



Nem maradtunk soká, mert épp a tenger felől fújt a szél cefetül, ami önmagában sem bírható sokáig laza öltözetben, ám ehhez társult még valami penetráns fókaszag is, habár fókákat épp nem láttunk, de ki tudja, a sziklák közt meg tudnak bújni könnyedén. Aztán az is lehet, hogy ezeknek a tengeri madaraknak az étrendje okozza a kellemetlen odort, mindenesetre nem volt marasztaló, az biztos.

Ennek ellenére azt hiszem, hogy majd valami kicsit kevésbé szeles időben is visszanézünk ide, mert ez a madártanya nagyon jó fotótémának ígérkezik.

1 megjegyzés:

Pappito írta...

szóljatok, ha mentek, én is mennék fotózkodni a madárkákat. Tudtuk, hogy ott vannak, csak már sötét volt, mire kiderült, hogy érdemes lenne megnézni.