2008. június 5., csütörtök

Pingvinkaland

Szoktátok szeretni a cuki-muki állatos történeteket, hát itt van egy friss, ropogós a mai hírekből. Ezúttal egy eltévedt pingvint kísért vissza kedvenc közegébe egy kedves közeg.

Történt ugyanis, hogy hajnal hasadtakor Cannons Creek környékén egy figyelmes család a tengerparttól két és fél kilométerre, az út szélén talált egy kissé dezorientált kis kék pingvint. Mivel az állátjóléti kontaktok ilyen korán még aludtak, a rendőrséget kellett bevetni.

A kiérkező közeg nem tudván mit kezdjen egy kóbor pingvinnel, bevitte a Porirua rendőrörsre, s bekasztlizta egy papírdobozba, majd hívta az ilyen esetekben értesítendő környezetvédelmi hivatalt, a DOC-t, akik viszont túl elfoglaltak voltak, így visszaszállt a rendőrségre a pingvin hazafuvarozásának tisztje.

A kis pingvint így végül elvitték a közeli tengerpartra. A sós tenger szaga és a hullámok hangja megtette hatását, a pingvin teljesen bezsongott, s amint kivették a dobozából már tekert is a (számára biztonságos) hullámok közé.



Kis pingvinünk így végül megmenekült, de közben még szerzett egy jó napot a rendőrörsnek, a híreken keresztül pedig nekünk is. Kell ennél szebb hepiend?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez tényleg aranyos sztori volt. Különösképpen örülök, lévén hogy én meg a pingvinekért vagyok oda. (Na persze a pukekók is jófejek:)) )

(Whatever) Zsuzsi