2007. szeptember 28., péntek

Az első negyedév

A blogolás közben eltelt egy újabb hónap, immáron a harmadik, úgyhogy ideje megint visszatekinteni. Teljesen véletlenül ez a bejegyzés egyben éppen a századikat követi, ami azt jelenti, hogy ... nem jelent semmit, de azért mégsem lehetett szó nélkül hagyni.

Az elmúlt hónapban többek közt túlestünk az első szavazáson, és egy egész hét csenden is. Kirándulásról ugyan nem esett szó, viszont a madarak közül megismerhettük a ritka Takahét, és a bevándorló Vetési Varjút és Mejnót is. A blogom a tavasz beálltával pedig erős zöldellésnek indult, ezúttal a H betű jegyében, úgy is, mint Harakeke, Hoheria és Horopito.

Eközben a nagyvilágban Csanádék a Cook szigeteken pihenték ki hazalátogatásuk fáradalmait. Palit családja is követte Aucklandbe. Új-Zéland madarai pedig már Lipi blogjára is befészkelték magukat.

Nos, azt kell mondjam, Új-Zélandról bloggolni jó. Nekem konkrétan azért, mert addig sem unatkozom (a vízumügyintézés igencsak lassú dolog), másrészt azért, mert ha érdekes dolgokról akarok írni (márpedig igen), akkor ahhoz jól utána kell nézni a dolgoknak, s ezáltal a "helyismeretem" is egyre csak gyarapszik. Végül, de nem utolsó sorban, a bloggolás egy szociális tevékenység, amely óhatatlanul is összehoz hasonló érdeklődésű emberekkel, akikből, ki tudja, akár még új barátok is lehetnek.

A névválasztással viszont azt hiszem elvetettem a sulykot, ugyanis keresőkön keresztül rendszeresen ide vetődnek Kaká (focista) rajongói, a legutóbb pedig valaki még "zöld kaka" után is szaglászott. Hmm. Maradjunk talán annyiban, hogy a Kaka az egy nagytestű nesztorpapagáj (latin nevén Nestor meridionalis), a Kea rokona.

A keresőkifejezések közt a két leggyakoribb a "manuka méz" és a "kea" volt, ám most is akadt néhány gyöngyszem, mint például "a halolaj legendája", a "wales domb gravitáció", a "szeptemberi vetési varjak", vagy épp a "madár rokon értelmű szava". Ez utóbbira tudnám javasolni mondjuk a szárnyas, vagy a pipi szavakat, bár én a tollas barátaink névvel szeretem a leginkább illetni őket.

Mindezek után továbbra sincs más hátra, mint előre...

Nincsenek megjegyzések: