2007. szeptember 13., csütörtök

Keresleti piac

A minap kaptam egy e-mailt az Új-Zélandi bevándorlási hivataltól. Egy állásbörzét hirdettek benne. Első olvasatra mindjárt azt gondoltam, hogy na szép, sikerült "feliratkoznom" még egy kéretlen-levél listára. Aztán jobban belegondolva egész rendes tőlük, hogy ha már az amúgy is begyűjtött információt használják, azt azzal a szándékkal teszik, hogy az újonnan érkezők sikeres beilleszkedését elősegítsék a számukra releváns információ közlésével.

A levélben konkrétan egy Aucklandi IT állásbörzére hívtak meg. Gondoltam, hogy közzéteszem a részleteket, hátha mást is érdekel, aztán láttam, hogy a regisztrációhoz az EOI azonosító is szükséges, így azt kell gondoljam, hogy ez egyfajta zártkörű meghívás, és akit érinthet, az hozzám hasonlóan már kapott levelet.

A konkrétumokat a titok homályában hagyva azért ennyit mindenképp meg akartam osztani, mert jó előre tudni azt, hogy az embert itt még a hivatalok sem hagyják magára, és már akkor gondoskodnak az informáltságáról, amikor még csak a szándékát jelezte. Ugyanakkor pedig ez a levél is azt támasztja alá, hogy bizony IT szakemberek iránt Auckland-ben is komoly kereslet van, ha ennyire elébe mennek a dolgoknak.

4 megjegyzés:

Immacolata írta...

Úgy hozzávetőlegesen megemlíted a szakterületed? Kíváncsi vagyok:).

Ha nem titkos.

Köszi!

Pukke írta...

Immacolata: Úgy hozzávetőlegesen amolyan web developer vagyok.

Immacolata írta...

Nohát. És pontokat ér a szakmád? Nekünk kb. ugyanilyenre azt mondta a bev. ügynök, hogy nem multimedia és flash specialistként meg senior developerként a páromat nem is érdemes ezzel a szakmával megpályáztatni...

Pukke írta...

kicsit akkor pontosítanék: senior software developer, aki történetesen web alkalmazásokon (szerver oldalon) edződött. További részletekért viszont már írd meg emailcímedet az ideirj@spamhole.com címre, s akkor cseveghetünk.