2007. szeptember 15., szombat

Új-Zéland GPS térképe

A minap jól körbenéztem szabadon letölthető, használható Új-Zélandi GPS térképek után, minek eredményeképp találtam egy közösségi projektként összerakott, igen kidolgozottnak tűnő térképet a New Zealand Open GPS Maps Project néven. Ugyan csak Garmin készülékekkel használható, ám a térképadatok forrása is elérhető, így kisebb-nagyobb munkával más rendszerekre is adoptálható lehet. A pontosságát tekintve nincs információm, de ránézésre használhatónak tűnik, az ára pedig, lássuk be, verhetetlen.

A weboldalukon a következőképp foglalják össze a projektet:

Szabadon elérhető Új-Zélandi utca és úthálózati térképek Garmin térképkezelő GPS eszközök számára. Az utcatérképek egész Új-Zélandot lefedik, az ország gyakorlatlag minden elnevezett utcáját tartalmazva (a Chatham Szigetek kivételével). Ezek a térképek ingyenesek - ne fizessen értük - vannak csaló Ebay-es kereskedők, akik pénzért árulják, ezzel a közösségünk kemény munkáját lopva meg.

Eme projekt célja, hogy létrehozzon egy "nyitott" térképcsaládot a térképkezelő Garmin GPS eszközök (Legend, Vista, 60C, 76C stb...) számára. A behozott "szürke piaci" GPS eszközök általában az USA alaptérképpel vannak feltöltve, ami megfelelő az Államokban, de igencsak kellemetlen a Kiwik számára - Új-Zéland egy szögletes paca, Auckland legnagyobb részét a vízben ábrázolva.


Nos, ezek után, aki nem akar feleslegesen "pancsolni", az bátran próbálja ki a projekt által készített térképeket, amiket innen lehet letölteni.

Nincsenek megjegyzések: