2007. szeptember 27., csütörtök

Fantom Hegyek

Ez most azon kivételes bejegyzések egyike, amelyeknek nincs közük Új-Zélandhoz. Viszont legalább madár van benne, így "határeset, elfogadjuk" alapon mégis felkerült ide.

A vicces képregényes oldalak közül az egyik kedvencemen, az Ádáz Csirkéken a karikatúrák közt nemrégiben napvilágot látott Phantom Mountains néven egy remek videoklip is, ami külön figyelmet érdemel.

Történt ugyanis, hogy Laura Veirs az új Saltbreakers albumához videoklip pályázatot hirdetett, amit az Ádáz Csirkék alkotója sem bírt tétlenül nézni. Nekiállt hát, és a határidőig hátralevő röpke két hét alatt felvázolta a cselekményt, majd rajzolt vagy 500 post-itre való csirkét, és készített 1500 fényképet egy állványra szerelt fotógéppel, majd ezekből összeállította az alábbi videoklipet.



Lássuk be, egy ilyen klipet ennyi idő alatt önmagában sem kis teljesítmény összerakni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az alkotó most csinált először ilyen animációt, akkor még jobban értékelhetjük a munkáját. Egy biztos, nem a véletlen műve, hogy ez a klip lett végül a pályázat első helyezettje. Szerintem emberünk egyben rá is kapott a műfajra, úgyhogy még azt is megélhetjük, hogy egész estés csirkemozit nézünk pattogatott kukorica társaságában. Én biztosan élvezni fogom.

Nincsenek megjegyzések: