2007. augusztus 16., csütörtök

Delfinek a híd alatt

A minap a hírekben olvastam néhány kalandos kedvű, kis híján pórul járt delfinről. A hír ugyan nem madarakról vagy magyarokról szól, de gondoltam a delfinek mindenki kedvencei, és végtére is Új-Zélandon történt, úgyhogy valamennyire témába vág, meg mondjuk ilyenről sem hall minden nap az ember. Na essünk túl rajta:

Egy Aucklandi iskola játszótere melletti sekély vízben vergődő 18 palackorrú delfint az iskolába érkező gyerekek vették észre. A delfinek egy folyó tölcsér-torkolatába úsztak fel kajálni, egy autópálya alatti híd alatt, ám az apály gyorsabban állt be, mint várták, és így igencsak szorult helyzetbe kerültek. A hatóságoknak sem akadt egyszerű dolga, mivel a torkolat mélyen iszapos, a delfinek pedig túlságosan izgatottak voltak, így inkább amellett döntöttek, hogy a dagály beálltáig inkább csak messziről figyelik, hogy a delfinekkel minden rendben legyen, például ki ne száradjanak. A dagály megérkeztekor aztán a delfineket át kellett valahogy terelni a zajos autópálya hídja alatt, mert ahhoz a megpróbáltatásaik után már nem igazán füllött a foguk.

A gyerekek közül többen itt láttak csak először delfint, és kissé meg voltak szeppenve, mert az iszapos vízben vergődő delfinek látványa nem épp ahhoz a romantikus, kék lagúnában piruettezős képhez hasonlított, amilyet addig elképzeltek róluk. Azért pszichiáterhez nem kell majd járniuk, mert végül mindegyik delfin épségben visszajutott a nyílt vízre.

Nincsenek megjegyzések: