2007. július 4., szerda

beszélni Istennel

Egy amerikai elhatározta, hogy könyvet ír a világ híres templomairól. Így hát vett egy repülőjegyet, és elutazott Orlando-ba, hogy majd délről észak felé látogatja végig az USA-t.

Az első nap épp egy templomban fotózott, amikor észrevett egy arany telefont a falon egy felirattal, ami 10000 dolláros hívásdíjat említ. Az amerikait furdalta a kiváncsiság, hát megkérdezett egy arra járó papot, hogy mire használják ezt a telefont.

A pap azt válaszolta, hogy az egy közvetlen vonal a menyországba, és hogy 10000 dollárért Istennel beszélhet. Az amerikai megköszönte a papnak, és tovább ment az útján.

Következő állomása Atlantában volt. Ott egy nagyon nagy katedrálisban látott egy ugyanolyan arany telefont, azonos felirattal. Kiváncsi volt, hogy vajon ez is ugyanolyan telefon, mint amilyet Orlandoban látott, így megkérdezett egy apácát a közelben a telefon rendeltetéséről. Az apáca is azt mondta, hogy az egy közvetlen vonal a menyországba, és hogy 10000 dollárért Istennel beszélhet.

Rendben, köszönöm, mondta az amerikai. Ezután folytatta útját Indianapolisba, Washington DC-be, Philadelphiába, Bostonba és New Yorkba. Minden templomban látta ugyanazt az aranyszínű telefont, ugyanolyan 10000 dolláros hívásdíjat jelző felirattal.

Az amerikai Vermontot elhagyva úgy döntött, hogy Új-Zélandra utazik, hogy megnézze, hogy az új-zélandiaknak is van-e ilyen telefonjuk. Megérkezett Új-Zélandra, és valóban, az első templomban, amibe belépett, ott volt ugyanaz az arany telefon, de ezúttal a felirat 40 centes hívásdíjat említett. Az amerikai meglepetésében megkérdezett egy papot a feliratról.

Atyám, bejártam egész Amerikát, és sok-sok templomban láttam ezt az Arany telefont. Elmondták nekem, hogy ez egy közvetlen vonal a Menyországba, de az Amerikai ár 10000 dollár hívásonként. Hogy lehet, hogy itt ilyen olcsó?

A pap elmosolyodva válaszolt: Új-Zélandon vagy, fiam - ez itt helyi hívás.

Nincsenek megjegyzések: