2007. július 22., vasárnap

Varázsbusz

A kirándulós sztorik kapcsán már akartam írni a MagicBus-ról, úgyhogy most megteszem.

Márciusi rövid körutazásunkat megpróbáltuk olcsóból kihozni, úgy, hogy azért a lehető legtöbb dolog beleférjen. Mivel nem volt sok referenciánk, Interneten böngésztünk még a távolból, s így találtunk rá többek között a MagicBus cégre, amely arra szakosodott, hogy egyirányban folyamatosan körbejárja az északi és a déli szigeteket is, olyan rendszerben, hogy két nagyobb város(ka) között főszezonban minden nap megy busz (reggel indul, koradélután érkezik), amire az előre megváltott jegy érvényes. Van vagy három-négy hasonszőrű szolgáltató, nekünk pont a MagicBus volt szimpi, többek közt a fiatalos légköre miatt.

A szolgáltatásukba tehát belefér, hogy elég flexibilis menetrendet tud mindenki a maga prioritásai szerint kialakítani, akár úgy is, hogy ha megtetszik egy hely, akkor nyugodtan lehet tovább maradni ott, és később folytatni az utat. A jónéhány órás napi szakaszokon az érdekesebb látványosságoknál kis kitérőket tesz, így lehetőség van út közben is kipipálni a megnéznivalók listájáról néhány gyöngyszemet. A napi célállomáson elérhető szállást és néhány extra programot pedig a sofőrnél be lehet foglalni, amit aztán ő leegyeztet az egyik pihenő során telefonon. A megfelelő mennyiségű hely biztosítása érdekében csak annyit kérnek, hogy 24 órával a továbbút előtt egy telefont tessék megereszteni. Ennél nagyobb flexibilitást szerintem csak saját autóval lehet elérni, jóval többért, és nem feltétlen annyira kényelmesen.

Az utasok legnagyobbrészt fiatalok (gondolom az idősebb korosztály más társaságokat választ) a légkör amolyan osztálykirándulás jellegű, csak épp a társaság teljesen vegyes: ausztrált, európait, amerikait, ázsiait egyaránt találsz köztük, van aki Új-Zélandi tanulmányai befejeztével még jól körbenéz, van aki Ausztráliából ruccant át, meg még megannyi különféle történet. Voltak, akikkel több szakaszon is együtt utaztunk, így jó kis élményátbeszéléseket lehetett megereszteni, míg voltak olyanok is, akiktől szerencsére hamar megszabadultunk.

Mindent összevetve egy kényelmes és fiatalosan szórakoztató módja ez Új-Zéland mesés tájainak bejárására, csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések: