2014. március 6., csütörtök

Függőleges Botanikus Kert

Auckland egyik ékessége az Auckland Botanic Garden eddig is sok érdekességgel, programmal, látnivalóval rukkolt elő a csodás kertről nem is szólva, ám ha ez a mai hírekben megemlített torony összejön nekik, azzal világszinten is újat sikerülne alakítani.

Az elképzelés szerint egy amolyan nyitott terű, 19 méter magas csigalépcső-lift kombót építenének, amin végig lehetne kísérni az egyébként a fák magasában megbújó ökoszisztémát, ami a mérsékelt övi esőerdők vidékén igencsak burjánzó és komplex, ellenben alig ismert.

Bár egyelőre csak tervezgetik, már várom hogy mikor mászhatjuk meg!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Adjon Isten!


Most április 22.-én szeretnék pályázni a Working Holiday-el.Nagyon sok minden még nem tiszta Nekem. Most kell csináljak egy üzem orvosit,erkölcsi bizonyítványt és bankszámla igazolást amit le kell fordíttatni és elküldeni a követsége 22.-ig?Vagy elég először jelentkeznem és csak azután elküldeni a papírjaimat?Ha meg van a lehetőség,az kizáró ok,ha csak október 1-étől szeretnék kimenni?Van rá lehetőség,hogy a program ideje alatt egy városba tartózkodjak?Milyen kereseti lehetőségem van a programmal?

Segítségedet előre is köszönöm!

Pukke írta...

Kedves Névtelen!

Jómagam utoljára hat évvel ezelőtt foglalkoztam az új-zélandi bevándorlással kapcsolatos lehetőségekkel, akkor is csak saját konkrét esetemre vonatkozólag, és pontosan az apróbetűk miatt inkább szakemberre bíztam a dolgot.

Az azóta eltelt időben viszont többszáz őshonos növény- és állatfajt volt szerencsém megismerni, pusztán hobbiból, mert érdekel. Ha például azt kérdeznéd, hogy szerintem konkrétan melyik növényfajokat fogják telepíteni a fenti bejegyzésben említett toronyba, lehet, hogy hasznos válaszokat is tudnék adni. Például biztos vagyok benne, hogy többféle Astelia, Earina, Winika, Lygodium, Lycopodium és még sok másik érdekes növényfaj is szerephez jut.

Konkrét kérdéseidre ellenben csak annyit tudok mondani, hogy bevándorlási ügyekben fordulj bizalommal Hajnalkához, aki regisztrált bevándorlási ügynök, emiatt érdemben is meg tudja válaszolni kérdéseidet.

Mindazonáltal jelentkezésedhez sok sikert kívánok!

herrbakos írta...

Az elkepzeles nagyon jo, mar evek ota lehet ehhez hasonlo latvanyterveket latni mindenfele a nagyvilagban, csak olyan hirt nem olvastam meg ahol ez tenylegesen meg is valosult volna. Mindenesetre varjuk nagyon nagy izgalommal. Valami hasonlot alakithatnak nagyban is az uj epitendo felhokarcolora a Skytower mellett!!! :)