2009. szeptember 26., szombat

Világvége

Több millió tonna homok csapott le Új-Zélandra

2009. szeptember 25., péntek 17:04
Az Ausztráliából induló homokvihar 2000 kilométert tett meg a Tasmán-tenger felett.

Új-Zélandot is elérte az a homokvihar, amely a héten borította be Ausztrália keleti részét. Az ausztrál homok péntek reggel jelent meg Új-Zéland északi szigetének nyugati partja mentén, köztük Auckland városában - közölte egy ausztrál meteorológus. Philip Duncan elmondása szerint a homokvihar csütörtök délután érte el a szigetet, de ezt csak pénteken vált teljesen biztossá, miután kitisztult az ég az országra lecsapott vihar után. Házakon és autókon jelent meg vékony homokréteg, több városban is.

A meteorológusok műholdas felvételeken követték, ahogy az ausztrál homokvihar több mint kétezer kilométert utazva átkelt a Tasmán-tengeren. A több millió tonna homokot magával sodró sydneyi vihar az ausztrál adatok alapján hetvenévente egyszer fordul elő, és még ritkábban történik meg az, hogy elérje Új-Zélandot.



Nagyon durva volt. Egy pillanatig azt hittük, hogy itt a világvége. Kora reggel arra ébredtünk, hogy sötét van odakint. Aztán kivilágosodott, ahogy szokott, s ami a szemünk elé tárult, az egészen hihetetlen volt. Sehol egy gramm ozi import homok!!!!! Ellenben a már megszokott eső csendesen áztatta a neonzöld füvet.

Megkérem a katasztrófaturistákat, hogy oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló!

1 megjegyzés:

kisrumpf írta...

Ej, ej, pedig éppen azért jöttem, hogy drámai fotókat lássak... aztán sehol semmi... :-P