2009. június 17., szerda

Támad a feketerigó

Ha bulvárhírként akarnám megírni, az lehetne a címe, hogy "Fekete szárnyak veszélyeztetik az amerikai gazdaságot". Objektív szemlélőként azt mondhatnánk, hogy "de jó, megint egy hírmentes hetünk van". Ami viszont igazándiból történik, az nem más, mint a természet újrafelfedezése egy amúgy sivár városi környezetben. Június eleje óta ugyanis egy - feltehetőleg fiókáit védelmező - feketerigó szórakoztatja San Francisco üzleti negyedének egy utcáját.

Az Attack Bird Chronicles blog pedig az ádáz madár, Swoops médiafigyelőjeként funkcionál. A humortól nem mentes blog archívumát olvasgatva kiderült, hogy a madarunk rövid idő alatt komoly népszerűségre tett szert a világsajtóban is (külön kiemelve a magyar sajtót is). A rigó tevékenysége a figyelmetlen járókelőket csak megijeszti, a fóbiások persze mindjárt Hitchcock-ot kiáltanak, míg megint mások szerint a madár egyenesen az amerikai gazdaságra tör.

Én mindenesetre csak örülök, hogy néhányan épp egy ádáz kismadár kapcsán veszik észre újra a természetet. Remélem, hogy a rigó és csibéi is épségben megússzák médiaszereplésüket.

Nincsenek megjegyzések: