2008. december 6., szombat

Mikulás felvonulás

Ha már December 6, akkor Mikulás, ha pedig Mikulás, akkor lessük meg a fehérszakállas, piros kabátba bújt öreget, nyár és napsütés ide-vagy oda. Karácsony közeledtével egymást érik a "Santa parade" névvel illetett felvonulások errefelé. A kisebb településeknek itt a remek alkalom, hogy megmutassák az arcukat, s érdeklődőket csalogassanak főutcájukba. A mi választásunk is egy ilyen felvonulásra esett, s így esett, hogy ma Helensville Mikulását lestük meg.


Helensville Auckland-től 60 kilométerre északra, a Kaipara öböl legdélebbi nyúlványának partján található, egy amolyan bio-ökohippi környék kellős közepén. Nem csoda hát, hogy a helyi szervezetek, iskolák, klubok, kocsijai közt több színes, békét és szeretetet hirdető alkotás is akadt.


A felvonulás egy nagyon vegyes dili, amolyan karneválszerű izé, s mint nagy helyi esemény, sokan kíváncsiak rá, a tündér és angyalruhába bújt gyerekek a karácsonyi fülbevalós anyukák és mikulássapkás apukák együtt ünneplik a közelgő karácsonyt, hevesen viszonozva a kocsikról cukorkákat szóró, szintén maskarás felvonulók integetését.


A huszonnéhány kocsis felvonulást egy rendőrautó és egy skótdudás menetelős zenekar nyitotta, majd sorra követték a színes, mókás kocsik, Rudolf-féle vörös szarvasaganccsal megtoldott pónilovak és bernáthegyik, kosztümös felvonulók, angyalok, tündérek, kalózok, sőt, még a dolláros bolt ázsiai táncosai is.


Részt vett rajta a tűzoltóság, a lovasiskola, a country klub, a mentők, a földmunkagép kölcsönző, az ingatlankereskedés, de még a szippantós cég is. Bezony, szippantós kocsi karácsonyi zoknival díszítve!


Mit is mondhatnék, dili a javából, legalább annyira farsang és reklám is, mint Mikulás felvonulás. S miután már minden helyi vállalkozótól kapott egy fricskát, végül mepillanthattuk a várva várt Mikulást is!


Kellemes ünneplést mindenkinek! Písz, bró!

Nincsenek megjegyzések: