2008. október 1., szerda

Ár Ár Vííí

Az elmúlt két hétben egyfajta Új-Zéland mintás kvantumfelhő vett minket körül. Akárhova mentünk, csupa Új-Zélandos dolgokba futottunk. A neten épp a "holiday New Zealand" reklámok céloztak meg minket, a metrón pont a "New Zealand, the perfect place" témájú reklám alá sikerült leülnünk, sőt, még egy "100% pure new zealand" videoreklám is felvillant, pont amikor a kijelző mellett haladtunk el.

Ha ez még mind nem lenne elegendő, tegnap (az interjút követő első munkanapon!) a case officer néni felhívott telefonon, hogy gratulál, megkaptuk a permanent residency vízumunkat, s hogy akkor be tudunk-e fáradni, hogy ezt a tényt az útlevelünkbe is belepecsételhessék.

Naná, hogy be tudunk fáradni! Őszintén szólva, amikor az interjú végén a néni két hetes elbírálási, valamint négy hetes bepecsételési határidőket említett, remélni sem mertem, hogy két munkanapon belül (amíg Londonban lógunk még) is sikerülne. Pedig de mennyire, hogy igen.

Miután tegnap este az emailben érkezett hivatalos értesítést is megkaptuk, leöblítettük az EOI előkészítésétől számított bő egy és negyed éves várakozást egy Montana (új-zélandi) pezsgővel, amelyet teljesen véletlenül (csak nem megint a kvantum-hatás?) kaptak ajándékba házigazdáink a napokban.


Ma reggel ismét a New Zealand House-ban kezdtünk, ahol szépen elkérték az útleveleinket, majd egy húsz perces szöszölés után szerényen ünnepélyes keretek között (a hivatal folyosóján, de fanfárhangokat utánozva adta át a munkatárs) vízumostul kaptuk vissza őket.

Nos, így néz ki egy frissen kiadott vízum, amelyet a migrant levy (itt fejenként 115 GBP) leszurkolását követően nyomtak az útleveleinkbe (a kifeketített részek helyére mindenki képzelje a saját adatait):


Mondanom sem kell, hogy épp madarat lehet fogatni velünk.

Most, hogy újra a mi térfelünkön van a labda, el is kezdtük összeírni bokros teendőink hosszú listáját, ami még hátra van az indulásunkig. Már most látom, hogy az események finoman szólva fel fognak gyorsulni.

Ha majd kicsit lenyugodtak a kedélyek, azért tervezek egy összefoglalót írni a teljes procedúra időbeli és pénzügyi vonzatairól, de most - szíves engedelmetekkel - nekilátunk az ügyintézésnek...

...addig is örvendjünk együtt! Ezúton is köszönjük mindannyiatoknak, hogy szorgalmasan gondoltatok ránk, íme a sikerünknek Ti is részesei vagytok!

13 megjegyzés:

Secima írta...

Nem akartuk előre elkiabálni, de a Macik tudták, hogy így lesz. Dolgoztak az ügyön rendesen. :)
Gratulálunk, veletek örülünk mi is. :)))

scarpetta írta...

De jó! :) Gratulálunk nektek.

Zs.

Névtelen írta...

Látod látod, most már többet ne mond, hogy megéri-e küzdeni...

Kérdés - én nem láttam (meg) meddig érvényes a vízum, elnézést ha konfidenciális, de ha mégsem, akkor elárulnád ?

Montana pezsgő...meg is kívántam, nem hiába írtam róluk...

kisrumpf írta...

El sem tudod képzelni, így idegenként is mennyire örülök. Úgyis menni kell vásárolni, megyek, veszek egy üveget új felfedezettemből, a Fern Bay sauvignon blanc-ból (2008), hogy este egy pohárnyit a sikeretekre ihassak.

A fanfárhangok - such a nice touch, ahogy mifelénk mondanák. Rendesek.

Amúgy pedig, nincsenek véletlenek. Én ezt már megtapasztaltam.

A pukekók készülhetnek!

cptstraw írta...

Nagyon örülök, hogy végre a kezetekben van a vízum.
Gratulálok és minden jót kívánok nektek!!!!

Névtelen írta...

Hi,

így (általatok) ismeretlen, de rendszeres olvasótokként és wannabe kiwiként melegen gratulálok! Várom az összefoglalót is!

Hangyasav

Névtelen írta...

Gratulalok!!! Mikor jottok? A szomszedba fogtok megint koltozni?

Uj-zelandi utlevelbe is pecsetelnek ilyet? :-))

Manka írta...

Gratulálok! A "madarat lehet fogatni veled" résznél már egész szélesen mosolyogtam :)) Meg se kérdezem, milyen madarat...
Mikor utaztok?

Névtelen írta...

Házigazda bloggermester tisztelettel kéretik, hogy sziveskedjen válaszolni a feltett kérdésre.

Névtelen írta...

Gratulálunk nektek Tamás! Bár be kell vallanom egymás közt csak Pukekónak hívunk Téged a párommal, s sikereiteknek, pukekós kaalndjaitoknak immár több mint egy éve veletek örülünk.
Hol lehet neked valamilyen anyagot, fotót, ilyesmit átküldeni?

Üdv,
Gábor

Pukke írta...

mlgy: az RRV két évig biztosít korlátlan ki-be járkálást.

Gábor: dobj egy emailt a pukekotamas KUKAC freemail.hu -ra, meg ide egy kommentet utána.

Pukke írta...

hobe: már csak hetek kérdése, és megint leszünk. a részletek még alakulóban.

Névtelen írta...

Tamás, az e-mail elment.
G