2008. július 25., péntek

Photo book

Új-Zéland erősen fotogén természetét, valamint digitális korunk óccsó eszközeit tekintve még a spájz is hamar megtelik jobbnál jobb fényképeinkkel csordultig teli adathordozókkal.

Természetesen, ezen képek legnagyobb része legfeljebb saját magunknak bír élvezeti értékkel, ám jelentősen megválogatott, számszakilag huszon-harminc képre redukált mennyiségben távoli szeretteink számára is prezentálhatóvá válnak, méghozzá igényes, tetszetős, élvezhető formában.

Ehhez nyújt segítséget a Camera House (itteni tucat fotókioszk) photo book nevű terméke, amely nem más, mint egy szépen offszetnyomott, keményborítós megjelenési formája kedvenc képeinknek.


Fontos, hogy jó előre cselekedjünk, mert egyrészt a képek kiválogatása sem megy néhány perc alatt, másrészt a megrendelés előkészítése is lassúcska, végül pedig a majdani ajándéktárgy legyártását három hetes átfutással vállalják, merthogy Ausztráliában foganatosódik (hová lett a kiwi büszkeség?), s onnan még postázzák is.

A megrendeléshez célszerű még az otthonunk nyugalmában összefotosoppolni kedvenc képeinket, s már csak a huszonnéhány kész képet felmásolni valami adathordozóra, mert a kioszk szoftvere igencsak egyszerűcske (túlontúl "felhasználóbarát"), ami felettébb időigényessé és frusztrálóvá tudja varázsolni a helyszínen rögtönzött műveleteket.

A végeredményt ellenben alig győzi kivárni az ember, hogy (szigorúan csak minőségbiztosítási szempontból) elsőként végiggyönyörködhesse. A szerencsés ajándékozottak pedig garantáltan rendszeres lapozásnak fogják alávetni az így elkészült csili-vili albumot.

[UPDATE]

Közben belefutottam egy magyar változatába a fenti jelenségnek, fotókönyv néven, ha valakit érdekelne.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello Tamás, nem értem az okát - miért nem válaszolsz, és arról sem tudok, hogy vétettem volna valamivel ellened, hogyha nem egyezik az akaratoddal amit ajánlottam, akkor egyszerüen megirod, hogy nem és ezzel ügy lezárva. Utoljára kérlek hogy válaszolj.

Pukke írta...

mlgy: no, mostanra sikerült válaszolnom.