2008. július 10., csütörtök

Pukekó sorsolás

Ma reggel felvirradt a nagy nap, amikor ajándék pukekónk új gazdájára lel. Ami az időjárást illeti, a parti sétány füve reggel deres volt, ám csodás napfényben úszott minden. Amíg kedvenc pukekóink vígan legelték a mai adag zabpelyhüket, mi azon morfondíroztunk, hogy hová menjünk kirándulni egy ilyen szép napon. Végül a Cascade Kauri park mellett döntöttünk, egyszerűen azért, mert az a kedvencünk, mert annyira idilli nyugalom övezi.


Jól van, jól van, nem húzom tovább, rátérek a nap legfontosabb eseményére. De előtte azért még gyorsan összefoglalom, hogyan is alakult a jelentkezés.

Ezidáig 18 komment érkezett az évfordulós bejegyzéshez, benne nagyon kedves szavakkal illettetek, amit nagyon szépen köszönök. Többen példás önzetlenséggel sorsolás nélkül lemondtatok a pukekóról a többiek javára (ez nemes cselekedet, a többiek, leginkább a időjárás kegyeltje nevében is köszönöm). Végül mindent összevetve 11 érvényes jelentkezést tudtam elfogadni.

Az érvényes nevezők időrendben:

rgranc
hobe
Amby
Immacolata
Gücül
atek
Secima
Dina
helen
demonalisator
Albi

A kedvenc bejegyzéseitek pedig a következők voltak: a gerilla kertészetes, a dupla könyökű emberes, a pukekó reklámos, a kamerába csodálkozó pukekós, a hétköznapi apróságos, a jobbra nagy ívben fordulós, a delfinekkel pancsolós, a világjáró kiwimadaras, keás, elektrosokkos, vagy épp mindegyik.

Hallottam olyanokról is, akikben felmerült, hogy mégis miként lehetne bundázni... blogspot, metservice, esetleg az időjárás befolyásolásával. Nos, az első kettő webes szolgáltatás megúszta komolyabb támadások nélkül, az időjárás pedig az ilyenkortájt szokásosnak tekinthető, így komoly bunda itt sem látszik. A kis stiklikről (pillangószárnyak sikertelen lebegtetése a fraktáltényezők befolyásolása végett) pedig valószínűleg nem is fogunk tudni, így az időjárás szavát véglegesnek kell tekintsük.

Az időjárás márpedig a következőképp alakult:

Ez tehát 10 °C + 7 km/h + 0.0 mm + 84 % + 1033 hPa = 1134 rőf per fertály. Ehhez képest volt ugye 11 érvényes nevezés. Most jön a matek: 1134 = 1133 + 1 = (11*103) + 1 ami azt jelenti, hogy 1134 11-gyel maradékosan osztva 1-et ad, ehhez kell még hozzáadnunk egyet (ami ugye azért kell, mert a maradékok 0 és 10 közé eshettek volna csak, mi pedig 1 és 11 között kerestünk egy számot), ami azt jelenti, hogy a második érvényes jelentkezőt illeti a pukekó.

Azért mindig is tudtam, hogy viccesek ezek a pukekó madarak, de hogy ennyire, azt gondolni se mertem volna. Hobe, az időjárás kegyeltje, ugyanis történetesen pont egy verébugrásnyira (na jó, stílusosan inkább egy pukekóbüttyögésnyire) lakik tőlünk. Lehet, hogy csak a postától fél a kerámiapukekó, lehet, hogy nem akar messzire menni, mert jól érzi magát a környéken, de az sem kizárt, hogy engem próbál bunda gyanújába keverni. Akárhogyis, úgy néz ki, postára nem lesz szükség.

Kedves többi jelentkezők, ne búsuljatok, inkább küldjétek el nekem postacímeteket emailben, mert szeretnék nektek is küldeni - ha nem is kerámia, hanem papír alapú - pukekót! (Aki nem tudná az emailcímem, küldjön a pukekotamas@freemail.hu -ra) Logisztikai okok miatt lehetőleg mihamarabb, köszönöm!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

nyerteeeem!:-)

Secima írta...

Hobe, gratulálok! :)

Immacolata írta...

:) höhö

Grats, hobe.

Névtelen írta...

Hm........ ;-) Enjoy!

helen írta...

Gratula! Írtam emilt, nuku reakció. Megkaptad? :)

Névtelen írta...

Tisztelt pukeko uram, azt hiszem egyetlen dolgot nem vettél figyelembe a kisorsoláson, te úgy szeretted volna, hogy messzi útra keljen a pukeko madár, de hát mindannyian tudjuk, hogy a pukekó az nem gólya, és nem szereti a hosszú repülő utakat még postán sem. A pukeko csakis Új Zélandon szereti !!! Biztosan most örvend, hogy mégis az ősi honban maradhat...