2008. január 24., csütörtök

Lakásnézőben

Ma délelőtt lakásbérlést előkészítő városrésznézésre mentünk Hajnalkával. Kelet-Aucklandben, Remuerában kezdtünk, aztán átmentünk North Shore-ra, azon belül Albany környéke, végül nyugatra vettük az irányt, és West Harbour érintésével a Te Atatu félszigeten kötöttünk ki. Ez utóbbi helyszín több okból is meggyőző volt: már West Harbour is kellemesen hatott a zöld, kertvárosi jellegével, majd a környéki illetékes bevásárlóközpontot lecsekkolva - miután találtam 10 centet a parkolóban- csupa rendes arcokat láttunk lézengeni a boltokban.

A félsziget ettől még annyival jobb, hogy az autópályáról lehajtva egyetlen út vezet oda, ami nem megy másfele tovább, így átmenőforgalom nem terheli, a szigetnyelv végén pedig kellemes bozótos, árteres, madarakkal teli, karbantartott partszakasza van, ahonnan csodás panoráma nyílik a tengeröböl túloldalán fekvő Auckland belvárosra és az öbölhídra.

Ami pedig egyértelművé tette azt, hogy ebben a városrészben fogunk bérelni, az nem más, mint az, hogy itt pillantottuk meg az első pukekót a megérkezésünk óta. Márpedig ez egy égi jel. Tessék csak jól megnézni, őróla volna szó:



Ugye, hogy ugye. Szóval ilyen pukekók társaságában fogunk lakni, kéremszépen.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!

Örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek! :)
Írj sokat, mindenre kiváncsiak vagyunk! :)
Valahova tölthetnél fel képeket is,hogy láthassuk is a gyönyörű helyeket!
Dina :)

Andi írta...

Tamás!
Én mindig tudtam, hogy Ti pukekókat fogtok tartani a hátsó kertben! :-)

atek írta...

Szia, olvasgatom egy ideje a blogodat örülök, hogy Ti már kinn vagytok. Ha jól veszem ki akkor Ti Korean Air járatával utaztatok, az érdekelne, hogy Prágában mennyi idő volt az átszállásra? Mi febr 4én utazunk és egy kisgyerekkel, és kevésnek érzem az 1h 10 percet.