2008. január 9., szerda

Sosem késő

Eric King-Turner, 102 éves brit állampolgár Új-Zéland legidősebb bevándorlójaként vonult be a történelemkönyvbe, bebizonyítva, hogy az életkor mit sem számít, ha álmainkat el akarjuk érni.

Na nem volt neki sem egyszerű dolga a bevándorlási hivatallal, hiszen fele ennyi idősen is alig kapott volna pontot a koráért. Így is csak azért kaphatott vízumot, mert már 12 éve él stabil, tartós kapcsolatban Új-Zélandi feleségével, emellett nyugdíjas fogorvosként elegendő félretett pénze van, hogy gondoskodhasson magukról.

A legjobb akkor is a hozzászólása: "Ez egy csodás új kaland lesz, és azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha valamit meg akar tenni, addig tegye, amíg képes rá. Az a fontos, hogy amikor 105 éves leszek, nem akarok azon morfondírozni, hogy 'bárcsak átköltöztem volna a világ túlfelére 102 éves koromban'."

S mi sem bizonyíthatná jobban, hogy három számjegyű életkora ellenére tényleg keresi a kalandot, mint az, hogy Angliából nem repülővel, hanem hajóval költözik új hazájába, ami egy kedves, másfél hónapos hajókázást jelent.

Nincsenek megjegyzések: