2008. január 24., csütörtök

Aucklandi Blog Csúcs

Az idő ma felhőtlennek indult, így gondoltunk egyet, és átcaplattunk a közeli Auckland Domain parkba, ahol a pohutukawa fákkal szegélyezett sétányon járva még láttunk néhány elkésett pohutukawa virágot, amik úgy magukban már nem mutattak sokat, de el tudtuk képzelni, milyen is az, amikor az egész fa virágba borul. A pohutukawa göcsörtös, szanaszét futó ágai viszont így is érdekesen hatnak. Van itt valami fikuszhoz hasonló növény, amit még nem sikerült beazonosítanom, de tenyérnyi virágai gyönyörűek, ráadásul még vaníliás citrom illatot is árasztanak.

A szikrázó napsütés (értsd, közvetlen, magas UV) elől viszont hamar elbújtunk, s csak késő délután jöttünk újra elő. A köztes időben kipróbáltam egy fizetős wifi hálózatot a kordia metro wifi nevű szolgáltatónál 1 napot 10 dollárért, ami állandóan dobálta a kapcsolatot, így nem mondhatnám hatékonynak. Na mindegy.

Este viszont Csanádékkal és Gáborral találkoztunk a vitorláskikötőben, hogy aztán betérjünk egy közeli vendéglátóipari egységbe egy alkoholban oldott eszmecsere erejéig. Jól kibeszéltük a helyi viszonyokat pro és kontra.

Gáborék - mint kiderült, a pukekókaka lelkes olvasói, egyben új bloggerek is - még csak három hete érkeztek, de így is pont túl vannak azon, ami még előttünk áll (autóvásárlás, lakáskeresés, -bérlés, -berendezés), így kaptunk egypár okos tanácsot, amit ezúton is köszönünk.

Mivel az ötfős társaságból mindenki vagy blogol vagy a párja teszi ezt, sőt, mivel olvassuk is egymás blogjait, a beszélgetés a leginkább így zajlott:

- már voltunk is a [...] helyen...
- tudom, olvastam a blogodon...
- ja, tényleg, írtad is, hogy...

No az ilyen, és hasonlóan informatív témák érintése után aztán találtunk olyat is, amiről eddig még nem írt egyikünk sem, úgyhogy végül akadt bőven miről beszélni, s egyben jót mulattunk is. Frissen érkezett bloggerek és leendő bloggerek ki ne hagyják ezt a bevezető programot!

1 megjegyzés:

Pappito írta...

ajjaj, bevezető program leszünk Csanádékkal? :)

alig várom!

Benneteket is várunk vissza!