2008. január 12., szombat

Pukekók és borok

A minap Zsuzsa ajánlotta figyelmembe az eredeti Új-Zélandi Sanctuary borokat, amik már csak azért is különlegesek, mert egy helyes Pukekó figyel a címkéjükön.



A fellelhető információ alapján Új-Zéland borai igazi csemegének minősülnek. A Dionysos borház például az alábbi szavakkal méltatja az Új-Zélandi borokat:

"Sokan csak az eltelt évtizedekben találkoztak először új-zélandi borokkal, melyek mindenki számára ellenállhatatlannak bizonyultak kivételes szépségükkel, természetes eleganciájukkal, figyelemre méltó íz- és illatvilágukkal.

Új-Zélandon az ember szokatlanul intim kapcsolatban áll a természettel. A föld iránt érzett szenvedélyes ragaszkodás kifejezésre jut az itteni borokban."


Ehhez a Sanctuary borcsalád bemutatkozója pedig a következőket teszi hozzá:
"Színpomás, karizmatikus, kifinomult és sokszínű - ezek a tulajdonságok teszik a Pukekót a Sanctuary borok kabalaállatává. Azért esett a választás erre az őshonos új-zélandi lápi madárra, mert ismertetőjegyei figyelemreméltóan hasonlítanak a Sanctuary borcsaládéhoz.

A Pukekók mindemellett a borászatunkhoz tartozó lápos terület lakói is, a szőlősbe rendszeresen bejárnak élelem után kutatva. Különc viselkedésük sokat mulattatja vendégeinket és munkatársainkat. Cserébe elkerítettünk egy szentélyt
(angolul sanctuary, ugye a bor nevére visszautalva) ahol Pukekóink zavartalanul élhetnek."


Mindezek ismeretében már alig várom, hogy alkalmam nyíljon megkóstolni e remeknek hangzó nedűt. Talán még azt a szőlőst is megtekinteném.

Nincsenek megjegyzések: