2008. május 9., péntek

Felhők

Új-Zéland a "hosszú fehér felhő" országa, így időszerűnek találtam egy egész bejegyzést szentelni eme pompás égi jelenségeknek. Persze felhőket mindenütt meg lehet figyelni, de itt, nap mint nap rácsodálkozunk a szebbnél szebb, lehetetlenebbnél lehetetlenebb égi jelenségekre, amiket részint a gyorsan változó időjárás, részint a tenger közelsége, s valamelyest mindenképp az erős UV sugárzás is okoz.

Tisztán materialista hozzáállással persze azt is mondhatnánk, hogy a felhő is csak víz. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy a materializmus végső értelme a teljes nihilizmus, annak pedig nincs jövője. Ellenben a felhők szépségében gyönyörködni az mindíg felemelő.

Ma például négyszögletes, és távolban húzódó, sötét égen erősen kontrasztosan világító felhőket figyelhettünk meg. Vagy itt van ez a tegnapelőtti kép, amire ablakunkon kilesve sikerült szert tenni, egy "nézd már, megint milyen tuti naplemente van" felkiáltás után...



Természetesen nem csak minket fog meg a vízpára sokrétű formáinak esztétikája, így nem meglepő, hogy létezik egy bizonyos Felhőket Méltányolók Társasága, akik már több, mint 12000 taggal, s jónéhány különleges képpel büszkélkedhetnek.

Ez utóbbi weboldal már csak azért is jó, mert ha esetleg éjszaka szeretnénk felhőt nézni, ott akkor is megtehetjük. Kellemes felhőnézést mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések: