2008. május 22., csütörtök

Flight of the Conchords

Az abszurd humor kedvelőinek ajánlom figyelmébe a 2007-ben bemutatott Flight of the Conchords című TV sorozatot, amelyet az azonos nevű új-zélandi folk-pop-comedy banda készített.

A főszereplők, Bret és Jemaine két elfuserált új-zélandi zenészt alakít, ahogy próbálnak New York-ban befutni, ami minden részben egyre világosabb lesz, hogy számukra reménytelen vállalkozás. Van egy menedzserük, aki az új-zélandi konzulátuson dolgozik egy lepukkant irodában, és bár titokban menedzseli a bandát a munkahelyén, mégis minden kollegája tud erről. Ezen kívül van még egy egyszemélyes rajongótáboruk is, aki a szomszédjukban lakó csúnya, ám annál perverzebb pszichológus lány, akitől nem győznek menekülni. Az egyes epizódokban aztán további furi alakok tűnnek még fel mindenféle szerepekben.

Természetesen mindenki más körülöttük csak annyit tud Új-Zélandról, hogy valahol Európában van, kengurukat tenyésztenek rajta, és természetesen Gyűrűk ura és Frodó. A kiwi akcentusban rejlő poénokat sem hagyták ki a filmből.

A félórás epizódokban itt-ott betétdalokban zenélik el mondandójukat, amelyek külön is megállják a helyüket, nem véletlen, hogy a banda Grammy díjat is kapott már zenei tevékenységéért. Ezen dalbetétek némelyike, plusz egyéb fellépéseik is megtalálhatók a YouTube-on. Íme egy kis ízelítő:



Meg még egy másik agymenés:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mindorokke Flight Of The Conchords! (A blog es az FOTC egy lelkes rajongoja...)