2008. május 21., szerda

A triumvirátus

Az alábbi kedves, állati történetet a minap olvastam a hírekben. Mindig is meghatott az a fajta idill, ahogyan született ősellenségek, csak mert nem tudnak eme tényről, egymás legjobb barátaiként nőnek fel és élik le életüket. Természetesen külön plusz pont, hogy a főszereplők között kettő madár is találtatik. Nem is húzom tovább az időt, íme a cikk:

Az Édenkertben az oroszlán a báránnyal hál, Waitara egyik kertjében viszont a szarka a macskával játszik.

Adele Crofskey és Barney Smart Princess street-i kis farmja kecskéknek, malacoknak, birkáknak, kacsáknak, teheneknek és páváknak ad otthont.
Adele Crofskey and Barney Smart's Princess St farmlet is home to goats, guinea fowl, pigs, sheep, ducks, cows and peacocks.

Mégis, az állatsereglet sztárja minden kétséget kizáróan Maggy, a beszélő szarka aki talán nem is tudja, hogy nem emberből van, azt pedig biztosan nem tudja, hogy legjobb pajtásának, Pussy-nak a vérében van a madarakra vadászás.



"Menj innen. Menj innen." rikácsolta Adele-nek amikor megpróbálta rávenni, hogy játsszon a macskával.

"Azért morcos, mert Barney elhozta a hátsó kifutóról és ide tette egy fotó erejéig. Most épp duzzog."

"Menj innen. Menj innen," folytatta a madár a nyávogást.

A madár még csibe volt, amikor Barney az egyik oposszum vadászata alkalmával rátalált. Kemény külsője ellenére a már rég óta oposszumra, szarvasra és kecskére vadászó Barney nem tudta magára hagyni a kis elesett madárkát. Hazavitte, és társával közösen felnevelték a kis madarat.

A madárka most nyers "Mit akarsz?"-t bök oda a vendégeknek, színesen tudja ecsetelni a látogatóknak, hogy hol parkoljanak és gyakran úgy tesz, mintha kakas lenne.

"Nem hiszem, hogy tudná, hogy ő egy szarka", mondja Barney.

Sőt, ugyanez a gyanú fennáll, hogy Pussy, a macska, nem tud róla, hogy macska lenne. Sosem próbálta megenni Maggy-t vagy akár a sárga madarat, akit természetesen Sárga Madárnak hívnak és úgyszintén gyakori társa a macseknak.

A triumvirátus együtt játszik és alszik, de külön fogyasztják el az étküket.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon aranyos!! :)

R.

Névtelen írta...

Bocsi, én írtam az előzőt. Nálam még látszott a nevem.