2007. október 30., kedd

Ahogy érzed

A minap ráleltem egy igazi csemegére az Ahogyerzed.hu honlapon. A honlap szerzője, Iván, egy egész éven át tartó hátizsákos földkörüli utazása során 2004 végén két hónapot Új-Zélandon is töltött, és a sok-sok részletes beszámolója alapján nem úgy tűnik, hogy eközben egy kicsit is unatkozott volna. A naplója szép hosszú olvasmány, de megéri belelapozni.

Az Arthur's Pass nemzeti parkban tett látogatásáról szóló oldalon például leírja ismerkedését a Keával:

"Az Avalanche Peak tetejéről a kilátás leírhatatlanul gyönyörű volt. [...] a csúcson lepihenve körbevettek minket Új-Zéland tipikus vadon élő madarai, a "kea"-nak nevezett varjú méretű zöld színű papagájok. Állítólag a déli Fjordvidéken majd még találkozunk ezekből egy rakattal, de ez az ismerkedés is már oltári jó volt. A kea-k ugyanis a galápagosi madarakhoz hasonlóan egyáltalán nem félnek az embertől, sőt kimondottan emberbarátok."

Ezek után már nem volt kétséges, hogy megemlítsem-e. Mindemellett beszámolt még sok-sok más érdekes élményről is, amelyekben az Auckland és Christchurch közötti, Új-Zéland térképét elég rendesen megkóstoló útja során volt része, úgyhogy bátran merem ajánlani minden Új-Zéland után érdeklődőnek tanulmányozásra.

Nincsenek megjegyzések: