2007. október 1., hétfő

Melyik a legújzélandibb madár?

Nem írtok megjegyzéseket, nem is szóltok hozzám, csak olvastok, úgyhogy eljött az ideje egy újabb szavazásnak. Ezúttal a legújzélandibb madár kilétét fogom szavazásra kiírni, hadd döntsön a nép. A négy jelölt mindegyike az Új-Zélandi kultúra szerves részét képezi, sok-sok céglogóban, reklámban, és számos más helyen is találkozhatunk velük, így bízvást állíthatjuk, hogy mindegyikük esélyes jelölt lesz. Nézzük hát őket egyenként (ábécében):

A Kea
Lássuk be, hogy e nagytestű hegyi papagáj az eszével messze lekörözi a többi jelöltet. Kiváncsisága és szemtelensége azonban határtalan: zaklatja az idelátogatókat, szétkapja a holmijaikat, és mindezek tetejében még jól ki is röhögi őket. Hihetetlenül fejlett intelligenciájának köszönheti, hogy a zord körülmények közt is vígan megél. Most majd kiderül, hogy a szavazáson is előnyt jelent-e az intellektus. (további info itt és itt)

A Kiwi
Erős jelölt, mert messze földön híres. Ugyanakkor szinte nem is lehet vele találkozni, mert éjszaka él, nappal meg horpaszt a susnyásban. Mindazonáltal rendkívül különös felépítésű, és nagyon kedves kinézetű madárka, aki nem restelli az esetlenség és veszélyeztetettség fegyverét bevetni az első helyért. (többet is megtudhatunk róla itt és itt)

A Pukekó
Ha az út szélén figyeljük meg, akkor azt gondolhatnánk, hogy nem is a dobogó felé, hanem a saját vesztébe rohan, ahogy kamikaze módon átsasszézik az autók közt. Ugyanakkor muris megjelenésével és viselkedésével a társaság bohócaként mulattatja a szavazóközönséget. Akinek ez bejön, bátorítsa tovább szavazatával! (részletesebben itt és itt)

A Tui
Magasröptű trillái művészi jellemre vallanak. Füttyszava alapján akár R2D2 szinkronhangjának is elmehetett volna. Szereti az ember közelségét, a városokban is találkozhatunk vele. Egész nap csak énekel, kedvét leli a zenélésben. De vajon a két kis fehér bojtos toll a nyakán, és csodás hangja elegendő lesz-e az első hely megszerzéséhez? (részletek itt)

Egy hónap múlva kiderül, ki a közönségkedvenc, addig pedig tessék bátran szavazni!

2 megjegyzés:

Immacolata írta...

Nem is igaz, én már hozzádszóltam, írtam is a megadott címedre, de nem válaszoltál.
Egyébként a kiwi fog nyerni tutter.

Secima írta...

Én azt hiszem a Keának drukkolok, de a Pukekó is szimpatikus. És persze a Tui is. A Kiwit csak azért nem írom, mert most éppen ő vezet. :))
Egyébként írtam erről a szavazásról a blogomban.