2007. október 8., hétfő

Keákról megint

Az aktuális szavazás felvezetőjében egy kicsit nyers modorúra sikerült festenem a Keát. Az igazság az, hogy a Kea van akkora bohóc, mint a Pukekó, és inkább szórakoztatja az embereket, mint bosszantja. A minap akadtam rá erre a remek Kea leírásra, amiből idézném a Kea szokásaira vonatkzó részt, mert van benne sok mulatságos is.

A Kea ideje legnagyobb részét a földön tölti, gyakran mulattatva oldalra sasszézó járásával az őt figyelő embereket, ám ha a levegőbe emelkedik, csodálatos röpte van. A Kea nagyon bátor és kíváncsi madár, egyáltalán nem fél az emberektől. A síreszortokba úgy járnak, mintha legalábbis lenne beutalójuk oda. Felmenőik minden bizonnyal autóműhelyben dolgoztak, mert igazán remekül tudják "szervizelni" a gépkocsikat, különös tekintettel a gumi törlőlapátok leszerelésére. Emellett imádnak bejutni az épületekbe, bármilyen lehetséges úton, a kéményt is beleértve, és ha egyszer bent vannak, akkor semmi sem szent - ami megrágható, annak annyi!
Kültéren rendkívül szórakoztatóak, imádnak erős szélben a levegőben figurázni, hóban hemperegni és olvadt jeges pocsolyákban fürdeni. Van bennük egy kis éjjeli bagoly is, főként nyáron, amikor nem ritka, hogy jócskán naplemente után is aktívak. A pár nélküli Keák 50-100 madából álló csapatokba gyűlve nagy területeket fésülnek át élelem után kutatva. A Keák mindemellett az ács szakmát is kitanulták, sőt enyveskezűek (izé csőrűek) - igazi profik szög, csavar, és bármilyen építkezésről egy csőrben elmozdítható tárgy elcsenésében, nem kis "örömet" okozva a mesterembereknek.

2 megjegyzés:

Secima írta...

Szia, én is írtam megint a Keákról. És most megyek szavazok egyet rájuk.

Secima írta...

Jaj, nem tudom mi történt! Szavaztam egyet a Keára és elvett egy szavazatot a Pukekótól. Ez így nem jó!